Στη δίνη της ακρίβειας οι καταναλωτές – Αύξηση 18% στις τιμές ενοικίων

Τα έσοδα από το Σύστημα Εμπορίας Ρύπων δείχνει στα κράτη μέλη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να βοηθηθούν οι ευάλωτες οικογένειες και επιχειρήσεις από την εδραίωση της ακρίβειας.

Όπως ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο, Μυρτώ Ζαμπάρτα, τα κράτη μέλη μπορούν να παραχωρήσουν επιδόματα ώστε να αποφευχθεί η αποκοπή ηλεκτρισμού ή να προχωρήσουν στη φοροαπαλλαγή των ευάλωτων ομάδων.

«Αυτά

τα 200 εκατ. ευρώ μπορεί η Κ.Δ. να τα χρησιμοποιήσει για σκοπούς στήριξης των ευάλωτων ομάδων. Όμως, τα 200 εκατ. θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν και για σκοπούς επενδύσεων για την Πράσινη Μετάβαση», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου. 

Όπως αναφέρθηκε, η έλλειψη μεταφορικών πλοίων και εμπορευματοκιβωτίων αποτελεί την κυριότερη αιτία στην αύξηση των τιμών ενέργειας.

«Η Ευρώπη είναι εξαρτημένη στις εισαγωγές ενέργειας κατά 90% του φυσικού αερίου και κατά 97% του πετρελαίου», σημείωσε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Κύπρο

Ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου και οι δραματικές επιπτώσεις στον κατασκευαστικό τομέα. Εν εξελίξει έργα αναγκάζονται να σταματήσουν τις εργασίες τους, εξαιτίας των αυξήσεων, ενώ η έναρξη νέων έργων αναβάλλεται.

«Δεν πρέπει να γίνει ακόμα πιο άπιαστο όνειρο η απόκτηση στέγης κυρίως για τα νέα ζευγάρια, λόγω των αυξήσεων», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα. 

Και όλα αυτά την ώρα που οι τιμές των ενοικίων για διαμερίσματα αυξήθηκαν κατά 18% το τρίτο τρίμηνο του 2021, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

Τα υψηλότερα ενοίκια καταγράφονται σε Λεμεσό και Παραλίμνι.

Διαβάστε επίσης: Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις αυξήσεις των τιμών τα κόμματα

Keywords
Τυχαία Θέματα