Στη Δικαιοσύνη η κόντρα Ελεγκτικής-Εισαγγελίας - Κρατά αποστάσεις ο ΠτΔ

Με ένα νομικό κείμενο και εκατοντασέλιδα παραρτήματα η  χρονολογούμενη αντιπαράθεση μεγατόνων μεταξύ Εισαγγγελέων και Γενικού Ελεγκτή παίρνει τoν δρόμο της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας καταχώρισε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ενεργώντας ως Συμβούλιο, αίτηση, δυνάμει προνοιών του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς».

Η αίτηση κατατέθηκε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, «η Αίτηση

καταχωρίσθηκε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και για να αξιολογηθούν τα δεδομένα από το Συμβούλιο, ως το μόνο αρμόδιο για να αποφασίσει εάν ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης είναι υπόλογος ανάρμοστης συμπεριφοράς, η οποία θα έχει ως συνέπεια την απόλυσή του».

Για το θέμα, ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι «η υλοποίηση των αντιποίνων δρομολογήθηκε εδώ και μήνες και τώρα μπαίνει στην τελική της φάση με την καταχώρηση αίτησης για την παύση μου για δήθεν ανάρμοστη συμπεριφορά. Το δίδυμο της Νομικής Υπηρεσίας πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος να με εκδικηθεί».

Την καταγγελία που είχε διαβιβάσει η Ελεγκτική Υπηρεσία   στην Αρχή κατά της Διαφθοράς που αφορούσε κατ’ ισχυρισμό κατάχρηση εξουσίας από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα βλέπει  πισω από την υποβολή της αίτησης ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, δείχνοντας και τον δρόμο που θα ακολουθήσει.

«Η μία εξ αυτών αφορούσε την ενέργεια του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, να απαλλάξει από ποινική δίωξη πρώην πελάτη του και νυν πελάτη του πρώην δικηγορικού γραφείου του, στον οποίο, μάλιστα, εξακολουθεί να εργάζεται η σύζυγός του. Ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγόρησε τη «λαλίστατη» Ελεγκτική Υπηρεσία ότι με στοχευμένο τρόπο λασπολογεί. Από σήμερα θα μιλούν οι μάρτυρες, τα στοιχεία και τα έγγραφα και τον τελικό λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη», σημειώνει.

Σύμφωνα πάντως με τον νομικό Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, τα δεδομένα σε αυτή την περίπτωση είναι διαφορετικά από την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου, καθώς εκεί  αποτέλεσε το αντικείμενο της αίτησης παύσης η δημοσιογραφική διάσκεψη από του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως υπέδειξε ο κ. Αιμιλιανίδης, «αντιλαμβάνομαι μεγάλο μέρος της αίτησης θα έχει να κάνει με γεγονότα με την καταγγελία που είχε υποβληθεί στην Αρχή κατά της Διαφθοράς κατά του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα».

H αίτηση που καταχωρίσθηκε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο επιδόθηκε στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος έχει δικαίωμα ένστασης.

Διαβάστε επίσης: Δεν θα εμπλακεί στη διαφορά μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής ο ΠτΔ

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα