Σταθέρη αλλά σοβαρή η κατάσταση υγείας του νεοσύλλεκτου

Σταθεροποιείται, αλλά παραμένει σοβαρή, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η κατάσταση της υγείας του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, ο οποίος υπέστη θερμοπληξία την περασμένη Πέμπτη στο ΚΕΝ Λάρνακας.

Ο 18χρονος, αφότου εξετάστηκε χθες από εντατικολόγο που κατέφθασε από το Ισραήλ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Στο πλευρό του νεαρού βρίσκονται συγγενείς και φίλοι.

Ο εθνοφρουρός ένιωσε αδιαθεσία και ζαλάδες, ύστερα από έκθεση στον ήλιο και διάφορες εργασίες που εκτελούσε με άλλους στρατιώτες

στη ΚΕΝ Λάρνακας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, ο στρατιώτης φέρεται να μετέφερε, μαζί με άλλους νεοσύλλεκτους, διάφορα κιβώτια στο ΚΨΜ.

Πάντως, η έρευνα που διέταξε ο Υπουργός Άμυνας αναμένεται να καλύψει όλες τις ενέργειες του εθνοφρουρού κατά τη διάρκεια της επίμαχης ημέρας. Αναμένεται, επίσης, να καταδείξει, μεταξύ άλλων, την ώρα που οι έγιναν οι εργασίες, αλλά και με ποιου την εντολή, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, εκεί και όπου υπάρχουν.

Ως γνωστό έχουν δοθεί ρητές οδηγίες από το υπουργείο για να μην εκτελούνται ασκήσεις στις μεσημβρινές ώρες. Ήδη, όπως πληροφορούμαστε, άρχισε η λήψη καταθέσεων από εθνοφρουρούς και αξιωματικούς του ΚΕΝ Λάρνακας, ενώ αναμένεται να ληφθούν υπόψη και οι ιατρικές γνωματεύσεις για τον 18χρονο.

Θέμα στελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Σίγμα, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνία Κυβερνητικών Γιατρών, αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον εθνοφρουρό, επισήμανε πως το όλο περιστατικό αναδεικνύει και το θέμα στελέχωσης των κρατικών νοσηλευτηρίων και ότι θα πρέπει να αποτελέσει μοχλό πίεσης για βελτιώσεις.

Αναφερόμενος στην επιστράτευση εντατικολόγων από το εξωτερικό, ο Σωτήρης Κούμας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις ικανότητες και τις γνώσεις των Κυπρίων εντατικολόγων.

Keywords
Τυχαία Θέματα