Στα μαχαίρια Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ για τη δημοσιοποίηση πρακτικών

Έντονα αντίθετος με τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ε/κ πλευράς σε σχέση με όσα έγιναν στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Crans-Montana, παρουσιάζεται ο Άντρος Κυπριανού.

Προειδοποιεί την Κυβέρνηση ότι μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτήσει την έντονη αντίδραση των Ηνωμένων Εθνών και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε σχέση με την έκθεση που αναμένεται να ετοιμάσει ο Έιντε για τα όσα έχουν γίνει στο ελβετικό θέρετρο και όχι μόνο.

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση, διαμηνύει διά στόματος αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ότι σε καμία περίπτωση δεν τα βάζουν με τα Ηνωμένα Έθνη, ωστόσο κάποιες

αλήθειες θα πρέπει να αποκατασταθούν, έτσι ώστε και ο λαός να γνωρίζει την πραγματικότητα γύρω από τι συνέβει κατά τη διάρκεια του δείπνου της 6ης Ιουλίου.

Ο ΔΗΣΥ, διά στόματος ηγετικών στελεχών του, κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι πατρονάρει τον κ. Έιντε και ότι αμφισβητεί την επίσημη θέση Ελλάδας και Κύπρου για να εξυπηρετήσει μικροκομματικές σκοπιμότητες και προεκλογικούς στόχους.

Οι εξελίξεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Την Πέμπτη, όπως είναι γνωστό, αναμένεται να εγκριθεί από το Σ.Α. του ΟΗΕ η ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο νησί μέχρι τουλάχιστον το τέλος του έτους, ενώ εκκρεμεί το κατά πόσο τελικά θα προχωρήσουν σε επιθεώρηση και ενδεχομένως αναθεώρηση των όρων παρουσίας στο νησί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Την ίδια ώρα και σίγουρα πριν τον Σεπτέμβριο, ο Έιντε θα πρέπει να έχει ετοιμάσει και να παραδώσει στον Γ.Γ. του ΟΗΕ την έκθεση σχετικά με τις καλές υπηρεσίες και τα όσα έχουν επισυμβεί σε επίπεδο Κυπριακού το τελευταίο διάστημα.

Τα δεδομένα αυτά είναι και οι μοναδικές σημαντικές εξελίξεις που θα πρέπει να αναμένονται το επόμενο διάστημα στο Κυπριακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα