Σοβαρές καταγγελίες κατά του ΟΣΕΛ για μίζες

Χειρόφρενο ανέβασαν δεκάδες λεωφορεία, εξαιτίας ενδοεταιρικών διαφορών μεταξύ μετόχων του ΟΣΕΛ.

24 λεωφορεία του ΟΣΕΛ στάθμευσαν από χθες βράδυ κατά μήκος της Λεωφόρου, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ περίπου 30 λεωφορεία απέκλεισαν το σταθμό λεωφορείων στο Αρεδιού.

Τα λεωφορεία

ανήκουν στον Τάσο Μιχαηλίδη Διευθυντή και μέτοχο της εταιρείας, ο οποίος με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταγγέλλει ατασθαλίες και άλλα προβλήματα στη λειτουργία του ΟΣΕΛ. Κάνει, μάλιστα, λόγο για προκλητική ανοχή του κράτους και συγκεκριμένα του Υπουργείου Μεταφορών και του πολιτικού του προϊσταμένου, Μάριου Δημητριάδη.

Μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕΛ Αντρέας Αθανασιάδης ανέφερε από την διαμαρτυρία έχουν επηρεαστεί αρκετά δρομολόγια ανά το παγκύπριο τα οποία οι πολίτες μπορούν να δουν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΣΕΛ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ο Γενικός διευθυντής του ΟΣΕΛ έδωσε απαντήσεις στις καταγγελίες του διευθυντή εταιρείας Τάσο Μιχαηλίδη για θέματα μιζών και ασφάλειας αναφέροντας πως ο ίδιος και ο ΟΣΕΛ είναι στην διάθεση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους για να προβούν στους οποιουσδήποτε ελέγχους . «Έχω δώσει σε όλα τα αρμόδια όργανα του κράτους όλες της πληροφορίες για να προβούν σε όλους τους ελέγχους που χρειάζονται».

Ο Αντρέας Αθανασιάδης δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να δικαιολογήσει κανένα ισχυρισμό για οτιδήποτε μεμπτό στους λογαριασμούς του οργανισμού, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοιχτοί για οποιοδήποτε έλεγχο.

Από πλευράς του ο Διευθυντής της εταιρείας Τάσος Μιχαηλίδης έκανε λόγο για διαφοροποίηση των λογαριασμών και απάτες προς το κράτος σχετικά με το κόστος συντήρησης και το κόστος καυσίμων των λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, ο Τάσος Μιχαηλίδης ανέφερε πως οι λογαριασμοί του ΟΣΕΛ του 2011 ήταν έτοιμοι τον Μάιο του 2012. «Το κόστος συντήρησης του ΟΣΕΛ το 2011 ήταν 968.000 χιλιάδες ευρώ και το κόστος για τα καύσιμα ήταν 4.300.000 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από επέμβαση της αστυνομίας για καταγγελίες σε βάρος διευθυντών του οργανισμού για απάτες, οι λογαριασμοί έχουν διαφοροποιηθεί».

Ο Τάσος Μιχαηλίδης ανέφερε πως το 2014 το κόστος για τα καύσιμα έχουν πέσει στα 3.900.000 εκατομμύρια ευρώ και το κόστος συντήρησης έπεσε στις 600.000 χιλιάδες ευρώ. «Αυτά τα ποσά δεν μας τα έχει δικαιολογήσει ούτε ο κ. Αθανασιάδης, ούτε οι υπόλοιποι διευθυντές πως έχουν διαφοροποιηθεί»

Ο Τάσος Μιχαηλίδης έκανε λόγω για «μαγείρεμα» λογαριασμών κατηγορώντας τους Διευθυντές του ΟΣΕΛ ότι ο οργανισμός του οφείλει αρκετά χρήματα για τις υπηρεσίες των λεωφορείων της εταιρείας του. «Δεν με πληρώνουν εκδικητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο Τάσος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε σε θέματα ασφάλειας των λεωφορείον υποστηρίζοντας πως είναι ανεπαρκή.

«Χρησιμοποιούνται υποδεέστερα ανταλλακτικά για δήθεν εξοικονόμηση ενώ στην ουσία κάποιοι παίρνουν μίζες από αυτά, αντί να απευθυνθούν στον γνήσιο αντιπρόσωπο ου σίγουρα δεν θα πάρει μίζες απευθύνονται σε άλλους με αποτέλεσμα να δηλώνονται περισσότερα έξοδα ενώ αυτά στοιχίζουν λιγότερα».

Απαντώντας στον Τάσο Μιχαηλίδη για το θέμα λογαριασμών ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕΛ Αντρέας Αθανασιάδης δήλωσε πως ο Τάσος Μιχαηλίδης αναφέρεται σε προκαταρτικούς λογαριασμούς σε μία περίοδο που ο ίδιος δεν ήταν στον οργανισμό μη μπορώντας να τον ενημερώσει.

«Οι λογαριασμοί του 2011 έχουν ελεγχτεί το 2014, μέχρι τότε δεν είχε γίνει οποιοδήποτε έλεγχος».

Για το θέμα πληρωμών που οφείλει ο ΟΣΕΛ στον Διευθυντή της εταιρείας , κάλεσε τον ίδιο να παρουσιαστεί στον οργανισμό με τα απαραίτητα τιμολόγια ώστε να αποδείξει τα χρήματα που έχει εισπράξει από τον οργανισμό και στη συνέχεια να του κατατεθεί το υπόλοιπο ποσό που του οφείλεται.

Για τα θέματα ασφάλειας ο Αντρέας Αθανασιάδης τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα ανεπάρκειας και πως τα ανταλλακτικά που αγοράζονται είναι αξιόπιστα.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μιζών στον ΟΣΕΛ επαναλαμβάνοντας πως ο ίδιος και ο οργανισμός είναι στην διάθεση του Τάσου Μιχαηλίδη και της αστυνομίας για οποιοδήποτε έλεγχο.

Τέλος, ο Τάσος Μιχαηλίδης κατάγγειλε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ότι σε επικοινωνία που είχαν τηλεφωνικός για αποτροπή της διαμαρτυρίας στο Προεδρικό του ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα του δείξει την δύναμη του κράτους».

Όπως υποστηρίζει ο Τάσος Μιχαηλίδης Υπουργός Δικαιοσύνης έχει στείλει την αστυνομία στο Προεδρικό όπου διαμαρτύρονται τα λεωφορεία και τους επέβαλε πρόστιμο 65 ευρώ. «Αυτή είναι η δύναμη του Κυπριακού Κράτους»,κατέληξε.

Διευκρινήσεις Υπουργείου Μεταφορών για τις καταγγελίες

Διευκρινήσεις για τις καταγγελίες κατά του ΟΣΕΛ καθώς και απολογίες προς το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που πιθανό να προκύψει μέσα στις επόμενες μέρες, έδωσε με ανακοίνωση του το Υπουργείο Μεταφορών.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας Λτδ, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, με χθεσινή του ανακοίνωση, επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Για θέματα που αφορούν καταγγελίες που πιθανόν να εμπεριέχουν ποινικά αδικήματα, διεξάγεται ήδη έρευνα από την Αστυνομία, την οποία συνδράμει και το Υπουργείο.

Σε ό,τι αφορά πιθανές ενδοεταιρικές διαφορές μεταξύ μετόχων του Οργανισμού, αυτές αποτελούν ζητήματα ιδιωτικών διαφορών, τα οποία μπορούν να επιλυθούν μέσω των αρμόδιων οργάνων και διαδικασιών.

Το Υπουργείο, στα πλαίσια ελέγχου των οικονομικών καταστάσεων, όπως και των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που προκύπτουν από την Σύμβαση με τον ΟΣΕΛ, θα λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για διασφάλιση της νομιμότητας και την αποτροπή διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Πρώτιστο μέλημα του Υπουργείου αποτελεί, άλλωστε, η ομαλή διεξαγωγή της προσφερόμενης υπηρεσίας και η εξυπηρέτηση του κοινού. Ως εκ τούτου, θα ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από τη Σύμβαση και τον Νόμο που διέπει τις Δημόσιες Μεταφορές.

Το Υπουργείο εκφράζει, εκ των προτέρων, τις ειλικρινείς του απολογίες προς το επιβατικό κοινό, για ενδεχόμενη ταλαιπωρία που πιθανό να προκύψει μέσα στις επόμενες μέρες.

Keywords
Αναζητήσεις
δηλωσεις τασου μιχαηλιδη
Τυχαία Θέματα