Σουβενίρ made in Cyprus

Αν κάνεις μια βόλτα στις τουριστικές περιοχές της Κύπρου, θα συναντήσεις αμέτρητα μαγαζάκια, τα οποία πουλούν διάφορα σουβενίρ και ενθύμια από το νησί.

Μαγνητάκια, μπιμπελό, μπρελόκ, κηροπήγια, γούρια και διαφορά αλλά διακοσμητικά με το λογότυπο «I love cyprus».

Τα περισσότερα από αυτά, αν όχι όλα, κατασκευάζονται σε εργοστάσια στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να

προβάλουμε τη χώρα μας με σουβενίρ τα οποία στο πίσω μέρος γράφουν «Made in China».

Περπατώντας, ωστόσο, ένα δειλινό στους δρόμους της Αγίας Νάπας, συναντήσαμε ένα μικρό μαγαζάκι με την ονομασία «Ενθύμιον», στο οποίο βρήκαμε σουβενίρ και διάφορες άλλες made in Cyprus δημιουργίες.

Το «Ενθύμιον» άνοιξε φέτος τον Ιούλιο από την κυρία Αντωνία και την κόρη της Δώρα, οι οποίες όπως μας είπαν τόλμησαν να ανοίξουν ένα τέτοιο μαγαζί στην Αγία Νάπα και με μεράκι και μαεστρία, κατασκευάζουν χειροποίητα κυπριακά σουβενίρ.

Κι επειδή κάτι τέτοιες προσπάθειες μας αρέσουν, αποφασίσαμε να κάνουμε μια σύντομη κουβεντούλα με την κυρία Αντωνία.

Πότε δημιουργήθηκε το «Ενθύμιον» και ποια ήταν η αρχική ιδέα;

Τα τελευταία 30 χρόνια ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική. Το ίδιο και η κόρη μου Δώρα, τα τελευταία δέκα χρόνια. Στην αρχή, ασχοληθήκαμε περισσότερο με τη μελέτη εσωτερικού χώρου και είδαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον από πελάτες που έχουν ιδιαίτερη αγάπη για την τέχνη. Μέσα από αυτό, σκεφτήκαμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο που να μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες δημιουργίες μας. Έτσι τον περασμένο Ιούλιο ανοίξαμε το «Ενθύμιον».

Διαβάστε περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα