Σουηδία: Ίχνη κοκαΐνης σε τουαλέτες τεσσάρων κομμάτων στο κοινοβούλιο

Ίχνη κοκαΐνης βρέθηκαν στις τουαλέτες τεσσάρων από τα οκτώ γραφεία των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Σουηδίας.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο Υπερβόρειοι,  ο  δημοσιογράφος από την Aftonbladet δοκίμασε τις τουαλέτες, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό υγρό μαντηλάκι, για ίχνη κοκαΐνης. Ο αξιωματικός της αστυνομίας για τα ναρκωτικά Lennart Karlsson δήλωσε στη βραδινή εφημερίδα ότι ο συγκεκριμένος τύπος χαρτοπετσέτας είναι «πολύ αξιόπιστο».

Υπολείμματα κοκαΐνης βρέθηκαν μέσα στις τουαλέτες τεσσάρων από τα κόμματα της Σουηδικής

βουλής των Φιλελευθέρων, των Σοσιαλδημοκρατών, των Δημοκρατών της Σουηδίας και του Αριστερού Κόμματος. Μέσα στο γραφείο του SD, η χαρτοπετσέτα του τεστ έδωσε «ξεκάθαρο αποτέλεσμα» κοκαΐνης, όπως σημειώνεται.

Οι τουαλέτες χρησιμοποιούνται από μέλη της βουλής και στελέχη των κομμάτων. Κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά χωρίς να γίνει δεκτός από κάποιον που έχει κάρτα εισόδου.

Μικτές είναι οι αντιδράσεις για την ανακοίνωση της κοκαΐνης από τους αρχηγούς των κομμάτων.

- «Είναι εντελώς άρρωστο, δήλωσε στην Aftonbladet η Έμπα Μπους (KD), αρχηγός κόμματος ενός από τα κόμματα όπου δεν βρέθηκε κοκαΐνη στις τουαλέτες.

Ο αρχηγός του SD Jimmie Åkesson φαίνεται να αντιμετώπισε τις ειδήσεις πιο ήρεμα και γέλασε όταν έκαναν σχετικές ερωτήσεις.

-«Μόλις το άκουσα. Στην πραγματικότητα δεν έχω τίποτα να πω γι' αυτό, αλλά η διεύθυνση του γραφείου μας μπορεί να μιλήσει περισσότερα για αυτό», είπε

Και ο αρχηγός του κόμματος της Αριστεράς Nooshi Dadgostar προτείνει στην Aftonbladet να δοκιμάσει τις δικές της τουαλέτες.

- Θα το εκτιμούσα εάν η ίδια η Aftonbladet μπορούσε να ελέγξει όλες τις τουαλέτες και τους υπαλλήλους της και μετά να συζητήσουν μέτρα από την πλευρά μας, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα