Σκάνδαλο με εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια-έγκυες στην Τουρκία

Φρίκη προκαλεί στην Τουρκία η αποκάλυψη ενός σκανδάλου με ανήλικα κορίτσια, που έπειτα από βιασμό ή χωρίς τη συναίνεσή τους έμεναν έγκυος και οι οικείοι τους τις πήγαιναν σε συγκεκριμένο νοσοκομείο στην Kωνσταντινούπολη για να γεννήσουν, χωρίς να ενημερώνονται οι Αρχές, όπως απαιτεί ο νόμος για τις ανήλικες κοπέλες.

Μέσα σε πέντε μήνες, 115 κορίτσια (τα 39 είναι από Συρία) γέννησαν σε νοσοκομείο της Άγκυρας, χωρίς να δηλώνεται η εγκυμοσύνη τους από τις αρχές του νοσοκομείου στην

αστυνομία, όπως όφειλαν.

Πρόκειται για κορίτσια 16-17 χρόνων που τα πήγαιναν οι γονείς τους μετά από βιασμό ή παράνομη σχέση, όπως εκτιμάται, για να γεννήσουν υπό άκρα μυστικότητα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, χωρίς να ενημερώνονται οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να βρουν τους βιαστές ή τους υπεύθυνους για αυτά τα κακοποιημένα κορίτσια.

Νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο, λέει ότι τα ανήλικα κορίτσια που πηγαίνουν να γεννήσουν εκεί είναι κάπου 450-500 τον χρόνο.

Η αστυνομία τώρα ερευνά υποθέσεις βιασμού ή κακοποίησης που δεν έχουν δηλωθεί.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Τουρκία. Ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αντιδράσεις παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα