Σιζόπουλος:Ο Πρόεδρος προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε πως για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την συνέντευξη του σε ημερήσια εφημερίδα, "επιχειρεί να δικαιολογήσει τις επικίνδυνες και επιβλαβείς αποφάσεις του" τόσο για την οικονομία όσο και για το Κυπριακό, χωρίς όμως, όπως είπε, σε καμία περίπτωση να καταθέσει αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία να δικαιολογούν αυτή τη στάση.

Προσπαθεί να μεταθέσει τις ευθύνες του, είπε ο κ. Σιζόπουλος, τόσο για το κούρεμα

των καταθέσεων όσο και για τις εκποιήσεις "τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι όχι μόνο ήταν ο πρωταγωνιστής, αλλά δυστυχώς ήταν, και στις περισσότερες περιπτώσεις, ο εισηγητής αυτών των προτάσεων".

Ο κ. Σιζόπουλος αναφέρθηκε, προς τεκμηρίωση των όσων λέει, όπως σημείωσε, στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Μαρτίου του 2013, σε πρόσφατες δηλώσεις του τέως Υπουργού Οικονομικών, καθώς επίσης και στο γεγονός ότι αντί για 5,8 δις που προνοούσε η πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου για κούρεμα τελικά το κούρεμα ήταν 9,4 δισεκατομμύρια.

“Η αποκατάσταση από τις συνέπειες που προκλήθηκαν, που τις βιώνει ακόμα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες βελτιώσεις στον οικονομικό τομέα, δεν θα επέλθει με μια δεύτερη πενταετία στον Νίκο Αναστασιάδη, αλλά με την απαλλαγή του από τη διακυβέρνηση του κράτους και την ανάδειξη σ’ αυτή των δυνάμεων της αλλαγής”, είπε ο κ. Σιζόπουλος .

Ανέφερε πως η επαναφορά στην εξουσία, είτε των χθεσινών, είτε των σημερινών κυβερνώντων, "που ευθύνονται για την οικονομική κρίση και την αποτυχία στο Κυπριακό" δεν είναι λύση, αλλά "συνταγή συνέχισης της ίδιας λανθασμένης και επιζήμιας πολιτικής".

Πηγή:¨ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα