Σιζόπουλος:Γύρω στις 3000 το μήνα η σύνταξη του Β. Λυσσαρίδη

Η σύνταξη του επίτιμου Προέδρου της ΕΔΕΚ κυμαίνεται γύρω στις 3000 ευρώ μηνιαίως σύμφωνα με εκκαθαριστικό σημείωμα που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος του κόμματος Μαρίνος Σιζόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι κάποιοι έβαλαν στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια ενός ιστορικού πολιτικού προσώπου.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, η προσπάθεια για συκοφάντηση επιχειρείται στα κοινωνικά δίκτυα.

«Τα όσα ελεεινά και τρισάθλια παρουσιάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ένα και μόνο σκοπό. Να πλήξουν

μια προσωπικότητα που διαχρονικά δικαιώθηκε για τις πολιτικές του προβλέψεις και η οποία εξακολουθεί να ασκεί μια ισχυρή επιρροή στον κυπριακό λαό ενόψει των απαράδεκτων συγκλίσεων που επιχειρούν κάποιοι να προκαλέσουν στις συνομιλίες και ενδεχομένως μιας κακής λύσης που κάποιοι κύκλοι μεθοδεύουν να φέρουν ενώπιον του κυπριακού ελληνισμού», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ είναι υποχρεωμένη να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία να αποκαθιστούν την αλήθεια και να αφήσουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους τους συκοφάντες.

«Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τη συγγνώμη τους ή να ακούσουμε ποιο μερίδιο ευθύνης αναλογεί σε αυτούς. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ θα προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την αλήθεια και για αυτό μελετούμε σοβαρό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη εναντίον όλων των συκοφαντών», τόνισε.

Διέψευσε ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης λαμβάνει πολλαπλές συντάξεις ύψους 18.000 ευρώ το μήνα, λέγοντας ότι πέραν από βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει διατελέσει σε άλλη θέση πολιτειακός αξιωματούχος.

«Έχω ενώπιον μου το εκκαθαριστικό των απολαβών του Βάσου Λυσσαρίδη για το Δεκέμβριο του 2015 από το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας. Η ακαθάριστη σύνταξη του ανέρχεται στις 4572 ευρώ. Σε αυτό το ποσό προστίθεται το επίδομα ιδιαιτέρας γραμματέας όπως παραχωρείται σε όλους τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και πρώην Προέδρους της Βουλής. Μετά τις αποκοπές που αφορούν φόρο εισοδήματος, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, έκτακτη εισφορά για την οικονομία και μείωση των απολαβών των συντάξεων, το τελικό καθαρό ποσό συμπεριλαμβανόμενου και του επιδόματος γραμματέως ανέρχεται στις 4110 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η σύνταξη του Βάσου Λυσσαρίδη κυμαίνεται γύρω στις 3000 ευρώ το μήνα», διευκρίνησε.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι παραμένει σε κυβερνητική κατοικία και δεν πληρώνει ενοίκιο, ανέφερε ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν προκύπτει ότι πληρώνει 450 ευρώ το μήνα ενοίκιο για την κυβερνητική κατοικία.

Όμως υπάρχει και μια ιστορία που δεν θα πρέπει να την αγνοούμε. Ο Βάσος Λυσσαρίδης δεν είναι τυχαία που το 1971 εγκατέλειψε το διαμέρισμα που είχε στην πολυκατοικία του στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου για να μετακινηθεί στο κυβερνητικό υποστατικό. Ήταν ακριβώς στο πλαίσιο της προστασίας του Αρχ. Μακαρίου και του Προεδρικού κατά την περίοδο έκρυθμης παρανομίας που υπήρχε στη Κύπρο και είναι πολύ καλά γνωστό ότι εκείνο το σπίτι απετέλεσε χώρο συγκέντρωσης εθελοντών όπου τις νύκτες παρείχαν συμπληρωματική προστασία στο Προεδρικό Μέγαρο εναντίον οποιασδήποτε παράνομης επιθετικής ενέργειας. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Βάσος Λυσσαρίδης μετακόμισε σε αυτό το σπίτι και παρέμεινε μέχρι σήμερα ως θέσμιος ενοικιαστής δεδομένου ότι δεν υπήρχαν οι οποιοιδήποτε άλλοι για να το διεκδικήσουν», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα