Σιζόπουλος: Η συμμετοχή στο νέο Υπουργικό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τη σύνθεση του νέτου Υπουργικού Συμβουλίου.

Αρχικά ανέφερε ότι η βασική πρόθεση της ΕΔΕΚ είναι να μπορέσουν εποικοδομητικά να συνδράμουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων όπου θα στηρίζονται σε δύο πυλώνες. «Ό ένας ο πυλώνας είναι πώς μπορούμε στη σημερινή περίοδο όπου η κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας δέχεται ασύμμετρες απειλές από την

κατοχική δύναμη να την προστατεύσουμε και ο δεύτερος είναι ο πυλώνας της κοινωνικής πολιτικής όπου μέσα από εποικοδομητικές προτάσεις να μπορέσουμε να συμβάλουμε στην επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπατριώτες μας».

Συμπλήρωσε ότι «η συμμετοχή στο νέο Υπουργικό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Έχει την αξία του αλλά όχι κατά ανάγκη της αριθμητικής συμμετοχής και του διαμερισμού των Υπουργείων και των Υφυπουργείων».

Διαβάστε ακόμη: Οι παλαίμαχοι που επιστρέφουν στο Υπουργικό του Χριστοδουλίδη

Τόνισε ότι «όλοι θα κριθούμε στο τέλος της διαδρομής από τα αποτελέσματα τα οποία θα παράξουμε. Εμείς δεν είχαμε οποιαδήποτε ένσταση και δεν δημιουργήσαμε οποιαδήποτε πρόβλημα στον καταρτισμό του Υπουργικού Συμβουλίου». Σημείωσε ότι αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τον Πρόεδρο. «Το έχουμε διαβεβαιώσει ότι θα είμαστε εποικοδομητικοί και θα συνεργαστούμε μαζί του για την υλοποίηση αυτών των στόχων».

Σε ερώτηση για αν ο νέος Υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας είχε προταθεί από την Αλληλεγγύη ή την ΕΔΕΚ, απάντησε ότι είχαν δώσει τη συγκατάθεση τους για ολόκληρο το Υπουργικό. «Το ποιος είναι ο κ. Γιωργάλλας το ξέρει ο καθένας. Το να λένε ότι είναι της ΕΔΕΚ και του ενός και του άλλου, θεωρώ ότι είναι απλά σκοπιμότητες».

Ο κ. Σιζόπουλος δεν θέλησε να σχολιάσει την παραίτηση της κ. Θεοχάρους από την προεδρία της Αλληλεγγύης. «Θα είμαστε χαμηλών τόνων και θα αποφύγουμε να εμπλακούμε σε τέτοιες διαδικασίες με αχρείαστες αντιπαραθέσεις που δεν βοηθούν στην επίτευξη των στόχων μας».

Ακόμη, ανέφερε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ποιότητα των προτάσεων. «Η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε ως κόμμα είναι να βοηθήσουμε τους Υπουργούς και να αξιοποιήσουν την εμπειρία που έχουμε εντός και εκτός Κοινοβουλίου και να υλοποιηθούν οι προτάσεις». 

Διαβάστε ακόμη: Καρογιάν για Υπουργικό: Θα είμαστε δημιουργικοί και υποστηρικτικοί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σιζόπουλος, Υπουργικό, ΒΙΝΤΕΟ,sizopoulos, ypourgiko, vinteo