Σήμερα το απόγευμα η συνάντηση Έιντε - Τσαβούσογλου

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα έχει σήμερα στις 14.00 το απόγευμα, στην Άγκυρα, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου των ΗΕ Αλίμ Σιντίκ.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Έιντε με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην Αθήνα.

Όπως

δήλωσε χθες ο κ. Έιντε μετά τη συνάντηση στην Αθήνα, απευθύνεται στις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις προκειμένου να διαπιστώσει εάν και κατά πόσον υπάρχει έδαφος να προετοιμαστεί μια διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό "ωσάν να επρόκειτο αυτή να γίνει τώρα".

Ανέφερε, ακόμα, ότι η τελική απόφαση για τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις στην Κύπρο δεν μπορεί να ληφθεί τώρα πριν τη Γενεύη, αλλά θα πρέπει να ληφθεί όταν όλες οι πλευρές είναι πλήρως προετοιμασμένες.

Στην Κύπρο, οι συνομιλίες διέρχονται μια δύσκολη φάση, είπε ο Νορβηγός αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών. Όπως ανέφερε, παρόλο που έχει σημειωθεί ως τώρα σημαντική πρόοδος σε πολλά από τα υπό διαπραγμάτευση κεφάλαια και παρόλο που οι δύο ηγέτες είναι ακόμα της άποψης ότι θα ήταν καλό να επανασυγκληθεί η διάσκεψη στην Ελβετία, δεν κατέστη δυνατή μέχρι στιγμήε η συμφωνία για τις τεχνικές λεπτομέρειές της.

Keywords
Τυχαία Θέματα