Σήμερα η απόφαση ΑΚΕΛ για αύξηση του εκλογικού μέτρου

Eντείνονται οι διαβουλεύσεις σε κομματικό και διακομματικό επίπεδο και οξύνονται οι αντιπαραθέσεις, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του θέματος της αύξησης του εκλογικού μέτρου, παραμονές των βουλευτικών εκλογών.

Το ζήτημα θα εξετάζει αυτή την ώρα σε συνεδρία της η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ φαίνεται να συναινεί στην πρόταση για αύξηση

του εκλογικού μέτρου καθώς αναμένεται να προτείνει αύξηση του ορίου εισδοχής στο 4% και όχι στο 5%, όπως προτείνει ο ΔΗΣΥ.

Θέση, εξάλλου, του ΑΚΕΛ είναι ότι το ζήτημα της αύξησης του εκλογικού μέτρου θα πρέπει να εξεταστεί, στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για αλλαγή της εκλογικής νομοθεσίας.

Φωνές και αντιδράσεις απο τα υπόλοιπα κόμματα

Σειρά προτάσεων για διεύρυνση της συμμετοχικής δημοκρατίας αναμένεται να καταθέτει η Συμμαχία Πολιτών.

Τα μικρά κόμματα συνεχίζουν να πνέουν τα μένεα, κυρίως για την στάση, που τηρεί ο ΔΗΣΥ.

Τα δύο μεγάλα κόμματα επιχειρούν, με τις συνδυασμένες προτάσεις για αύξηση του εκλογικού μέτρου και την αλλαγή της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, την πολιτική καρατόμηση και τον λειτουργικό στραγγαλισμό των μικρών κομμάτων υποστηρίζει το ΕΥΡΩΚΟ.

Αποτελεί εκτροπή από την δημοκρατία, η απόπειρα αλλαγής του εκλογικού συστήματος, παραμονές των εκλογών, εκτιμά το Κίνημα Οικολόγων.

Στο μεταξύ πρώτο θέμα στην ατζέντα στην Ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης θα είναι ο περί πολιτικών κομμάτων τροποποιητικός νόμος, που εμπεριέχει την κοινή τροπολογία ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την κρατική χορηγία στα κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα