Σημαντική η θεσμοθέτηση κοινών θεσμών με Ελλάδα για ΜΜΕ, λέει ο Αλτούν

Τη σημασία της θεσμοθέτησης κοινών διμερών μηχανισμών μεταξύ μέσων ενημέρωσης Ελλάδας και Τουρκίας επισημαίνει σε συνέντευξή του στο NTV o εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Ο Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, και πρόσθεσε ότι έχει δημιουργηθεί

ένας πολύ σοβαρός μηχανισμός, που θα λειτουργεί στη βάση της αμοιβαίας καλής θέλησης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Σύμφωνα με τον Φαχρετίν Αλτούν αυτό  αποτυπώθηκε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

O Αλτούν αναφέρθηκε και στο φόρουμ εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης των δύο χωρών που έγινε στην Κωνσταντινούπολη και αργότερα, την περασμένη βδομάδα, στην Αθήνα, λέγοντας ότι καταβάλλουν προσπάθειες για την ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας στους τομείς της δημόσιας επικοινωνίας, της δημόσιας διπλωματίας και της στρατηγικής επικοινωνίας.

"Προσπαθούμε να θεσμοθετήσουμε αυτές τις σχέσεις, δημιουργώντας όσο το δυνατόν περισσότερους κοινούς μηχανισμούς", δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Εκπρόσωπος Ερντογάν: Θεσμοθέτηση διμερών μηχανισμών στα ΜΜΕ Ελλάδας-Τουρκίας

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα