Σήμα κινδύνου από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο

Σοβαρός είναι ο κίνδυνος κατάρρευσης Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Χρηματοοικονομικών λόγω υποστελέχωσης, με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο Παύλο Ιωάννου να κάνει σοβαρή έκκληση για στελέχωση του γραφείου του, καθώς και για απεξάρτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Ιωάννου έκανε λόγο για σοβαρές καθυστερήσεις στο έργο της υπηρεσίας του λόγω έλλειψης προσωπικού, καθώς η όποια ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να λάβει έγκριση από το Διοικητικό

Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν μέτοχοι τραπεζών, εταιριών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, άλλα ασφαλιστικές εταιρίες.

Σημειώνεται ότι η στελέχωση του Γραφείου εξαρτάται απολύτως από το Διοικητικό Συμβούλιο, γεγονός που δυχαιραίνει τις διαδικασίες.

Σύμφωνα με τον Παύλο Ιωάννου, κατά τη διάρκεια του 2016 ο φορέας θα έπρεπε να στελεχωθεί με 7 άτομα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε ακόμα. Η καθυστέρηση αυτή, αφήνει εκτεθειμένη την Κυπριακή Δημοκρατία στο εξωτερικό, καθώς υπάρχει πρέσβης της Κύπρου ο οποίος δέχεται απειλές εξαιτίας των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην έκδοση αποφάσεων.

Εκείνο που επισήμανε ο κ. Ιωάννου, είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, έτσι ώστε να εναρμονιστεί με σχετικό νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Οικονομικών και βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διαβούλευση, ωστόσο η αλλαγή θα πάρει χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα