Σιγκαπούρη... 2021 στη Formula1

Μέχρι το 2021 θα φιλοξενεί αγώνες της Formula1 η Σιγκαπούρη, αφού οι διοργανωτές ήρθαν σε συμφωνία με την ηγεσία της Formula1 για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Το υπάρχον συμβόλαιο της Σιγκαπούρης με τη διοίκηση της Formula1 έληγε φέτος, με τους διοργανωτές να το ανανεώνουν για τέσσερα ακόμα χρόνια. Η ασιατική χώρα φιλοξένησε για πρώτη φορά αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2008, για να έχουμε το πρώτο νυχτερινό Γκραν Πρι στην ιστορία, και θα το πράττει αυτό μέχρι το 2021.

Η

Liberty Media επιθυμούσε τη διατήρησή του στο καλεντάρι, αφού συγκεντρώνει μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, ενώ οι πωλήσεις των εισιτηρίων αυξάνονται κατά 19% κάθε χρόνο. «Το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης είναι ένας σημαντικός αγώνας της Formula1 και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσει να βρίσκεται στο καλεντάρι για τέσσερα ακόμη χρόνια.

Ο πρώτος νυχτερινός αγώνας στο άθλημα ήταν ένας από τους πιο συναρπαστικούς της χρονιάς, λαμβάνοντας χώρα με φόντο τη Μαρίνα Μπέι. Οι διοργανωτές, το Συμβούλιο Τουρισμού και η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης έχουν κάνει όλοι εξαιρετική δουλειά, κάνοντας ένα event, που περιλαμβάνει μία ολόκληρη πόλη.

Ανυπομονούμε να προσφέρουμε τη συνεχόμενη στήριξή μας, ώστε να κάνουμε την επόμενη τετραετία ακόμα πιο θεαματική και συναρπαστική», δήλωσε το νέο αφεντικό της F1, Τσέις Κάρεϊ. «Το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης έχει σημαντικά οφέλη για την οικονομία μας, καθώς επίσης και για το franchise της Formula1.

Με την παγκόσμια τηλεθέση και την τηλεοπτική κάλυψη, ο αγώνας έχει ενισχύσει την εικόνα της Σιγκαπούρης ως μία ζωηρή και καινοτόμα πόλη στο ευρύ διεθνές κοινό. Επίσης, έχει δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για τους πολίτες της Σιγκαπούρης και την τοπική επιχειρηματική κοινότητα.

Ανυπομονούμε να συνεχιστεί η στήριξη, καθώς δουλεύουμε με τη Formula1, τους διοργανωτές και όλους τους μετόχους για να σιγουρέψουμε ότι το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης θα παραμείνει ένα γεγονός, για το οποίο μπορούμε να είμαστε όλοι υπερήφανοι», είπε, από τη μεριά του, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της χώρας, Σ. Ισβάραν.

«Από το 2008 έχουμε απολαύσει μία κοντινή συνεργασία με τη Formula1 και όλους τους παράγοντες-κλειδιά αυτής. Πιστεύουμε ότι εχει γίνει επικερδής για όλες τις πλευρές, για την πόλη μας και το άθλημα, και ανυπομονούμε να χτίσουμε σε αυτά τα θεμέλια με τους νέους ιδιοκτήτες της F1», ανέφερε, με τη σειρά του, ο διοργανωτής του GP, Ονγκ Μπενγκ Σενγκ.

Τέλος, για την ανανέωση του συμβολαίου μίλησε και ο επικεφαλής του Συμβουλίου Τουρισμού, Λιονέλ Γέο. «Ο αγώνας στη Σιγκαπούρη παρείχει μία εξαιρετική πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις να δοκιμάσει τις νέες πρωτοβουλίες και τα νέα προϊόντα. Αυτό δεν έχει δημιουργήσει μόνο μία συναρπαστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, αλλά επίσης και κόνσεπτ, που προσελκύουν τουρίστες όλη τη χρονιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα