Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ενώπιον της επιτροπής Παιδείας της Βουλής ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου.

Τα αίματα άναψαν όταν ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κατηγόρησε τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη ότι χρησιμοποίησε τους νομικούς συμβούλους του Πανεπιστημίου για ιδιωτικές του υποθέσεις χρεώνοντας τα έξοδα στο Πανεπιστήμιο και έκανε λόγο για διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

O Γενικός Ελεγκτής, είπε, θα ζητήσει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργο Γεωργίου, '' Πρόκειται για 6 ιδιωτικές αγωγές που αφορούν τη συμπεριφορά του Πρύτανη απέναντι σε άτομα είτε εντός είτε εκτός του Πανεπιστημίου και καμία σχέση δεν έχουν με τη διαικπερεώση των καθηκόντων του. Δεν προέκυψαν γιατί είναι Πρύτανης αλλά γιατί κατά την άποψη των εναγωμένων συμπεριφέρθηκε με τρόπο απρεπή και υβριστικό''.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επικαλέστηκε και αναφορά νομικού συμβούλου του Πανεπιστημίου, ο οποίος αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τον Κωνσταντίνο Χριστοφίδη σε συγκεκριμένη υπόθεση, επειδή την έκρινε εντελώς ιδιωτική.

Απαντώντας, ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης απέδωσε τις υποθέσεις 100% στο ρόλο του ως Πρύτανη. Θα αναμένει, είπε, να κατατεθούν τα πάντα στο Γενικό Ελεγκτή για να εκφράσει τις απόψεις του, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τότε κάποιοι θα έχουν τη γενναιότητα να ζητήσουν ένα συγγνώμη.

Σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου '' Η μια έχει να παίξει με ένα έργο 32 εκ. ευρώ. Η άλλη έχει να παίξει με 1εκ. 32 χιλιάδες που παράνομα προσπάθησαν να δώσουν έξτρα σε συγκεκριμένο εργολάβο. Η άλλη υπόθεση έχει να κάνει με μεταφορά ερευνητικών προγραμμάτων από το πανεπιστήμιο σε ιδιωτική εταιρεία. Η τελευταία έχει να κάνει με κακή διαχείριση πόρων του Πανεπιστημίου''.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Κυριάκος Χατζηγιάννης ''Με την έγκριση του Δ.Σ. του Πανεπιστημίου, δικαιούται το ίδρυμα να λάβει αυτή την απόφαση''.

Ο Χρίστος Ορφανίδης του ΔΗΚΟ, αναφέρει ότι ''Θεωρώ ότι το ΑΚΕΛ είναι ενοχλημένο γιατί ο καιρός που έκαναν ότι ήθελαν στο πανεπιστήμιο έχει ξεπεραστεί.

Προσπαθεί το ΑΚΕΛ να βρει αφορμές. Δεν δικαιολογείται όποτε προκύπτει θέμα για αναφορά να τα βάζει με το κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Κύπρου''.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου Μάνθος Μαυρομμάτης, ανέφερε ενώπιον της επιτροπής ότι η ανάθεση των υποθέσεων στους νομικούς συμβούλους αποφασίζεται από το Συμβούλιο για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Keywords
Τυχαία Θέματα