Σφετερισμός περιουσίων και στον Άγ. Αμβρόσιο–«Έχτισαν πάνω στην περιουσία μου»

Είναι πραγματικά ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα, ειδικά στις παραλιακές περιοχές.

Η περίπτωση που φέρνει στο φως απόψε το Σίγμα, αφορά στην περιοχή του Αγίου Αμβροσίου, όπου χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, κατασκευαστικές εταιρείες στα κατεχόμενα, πάντοτε με τις ευλογίες των κατοχικών αρχών, κλέβουν, χτίζουν και πουλούν σπίτια και διαμερίσματα ανενόχλητοι.

Η εταιρεία στην οποία γίνεται αναφορά ονομάζεται

Καγίμ Γκρουπ. Τα πλάνα που φαίνονται στο πιο κάτω ρεπορτάζ είναι σε περιοχή τρία χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Αμβροσίου, πολύ κοντά στην Κερύνεια.

Τα πλάνα τέθηκαν ενώπιον του κοινοτάρχη Αγίου Αμβροσίου, Σάββα Ξιουρή, ο οποίος επιβεβαίωσε τόσο τον σφετερισμό και ότι πρόκειται για ελληνική γη.

Είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό το ότι στα πλάνα είδε και χωράφι που ανήκει στην οικογένεια του, το οποίο πλέον έχει χτιστεί από τους σφετεριστές. Μίλησε επίσης για βιασμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Έχτισαν πάνω στην περιουσία μας» 

«Έγινε πράγματι μεγάλη ανάπτυξη δυστυχώς, παράνομη ανάπτυξη, η γη όλη ανήκει στους κατοίκους Αγίου Αμβροσίου, οι οποίοι είναι τώρα εκτοπισμένοι εδώ και 50 χρόνια και αναζητούν δικαίωση και επιστροφή στον τόπο τους», ανέφερε ο κ. Ξιουρής.

Έχετε και δικό σας χωράφι εκεί; 

Μάλιστα, έχουμε και δικό μας, προσωπικά της οικογένειας.

Το οποίο είδατε τώρα εκεί ότι έχουν χτίσει οι Τούρκοι. 

Ναι είδα ότι είναι χτισμένα.

Πως αισθανθήκατε; 

Πίκρα. Πίκρα. Αυτή η γη είναι ποτισμένη με τον ιδρώτα και το αίμα των Αγιοαμβροσιτών που την καλλιέργησαν χιλιάδες χρόνια, και τώρα τη βλέπουμε να ερημώνεται να αλλάζει όψη, να καταστρέφεται η ομορφιά του τόπου, είναι βιασμός του περιβάλλοντος και της φύσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να μην αγοράζει κανένας, να καταγγελθεί σε όλα τα μέτωπα σε όλο τον κόσμο αυτή η παράνομη ανάπτυξη, και εμείς δεν ξεπουλούμε τη γη μας. Εμείς θέλουμε να επιστρέψουμε μια μέρα στον τόπο μας, όπως μας την άφησαν οι παππούδες, οι γονείς μας και να συνεχίσουμε την ζωή μας από εκεί που διακόπηκε το 1974.

Τα συγκεκριμένα σπίτια και διαμερίσματα στον Άγιο Αμβρόσιο, τα προωθεί μεταξύ άλλων σε Γερμανούς συνταξιούχους ο Μαρκ Λάρμπιγκ, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως ο πιο εδραιωμένος πάροχος κτηματομεσιτικών υπηρεσιών στο ψευδοκράτος και λέει ότι τα σπίτια κατασκευάστηκαν από Γερμανούς.

Στο πιο κάτω ρεπορτάζ κάνει λόγο μάλιστα για μεγάλη οικονομική ευκαιρία, ενώ αναλαμβάνουν και όλα τα γραφειοκρατικά έγγραφα με το ψευδοκράτος.

Μαρκ Λαρμπιγκ – Κτηματομεσίτης στο ψευδοκράτος

«Αυτό που στοιχίζει στη Γερμανία 1 εκατομμύριο ευρώ, εδώ το παίρνετε με 300 χιλιάδες»

«Σας προσφέρουμε από «ντιζάινατα» διαμερίσματα μέχρι πολυτελής επαύλεις. Φυσικά μόνο με τις καλύτερες κατασκευαστικές προδιαγραφές, από Γερμανούς μηχανολόγους μηχανικούς και διεθνώς αναγνωρισμένους αρχιτέκτονες. Η Βόρεια Κύπρος δεν είναι Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός από όλα τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προσφέρει αυτό όμως, προκαλεί συχνά σύγχυση στους άπειρους αγοραστές. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, σας συμβουλεύουμε για συνεργασία και πάνω απ' όλα, σας προσφέρουμε την ολοκληρωμένη και πλήρη υπηρεσία μας. Από την ανάλυση αναγκών, την προβολή του ακινήτου την αγορά του έως και την διαχείριση του. Αναλαμβάνουμε όλα τα γραφειοκρατικά έγραφα που είναι απαραίτητα».  

Σημειώνεται ότι όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το ΣΙΓΜΑ θα τα στείλουν στον Γενικό Εισαγγελέα.

Ωστόσο, εξελίξεις υπάρχουν και σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών που αποκάλυψε το Σίγμα λίγο πιο κάτω από τον Άγιο Αμβρόσιο, στην Ακανθού, με ρόλο προωθητή πωλήσεων ελληνοκυπριακών περιουσιών να αναλαμβάνει, προφανώς με αδρή αμοιβή και ο διάσημος ηθοποιός πολεμικών τεχνών, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ.

Διαβάστε ακόμη: Στα κατεχόμενα ο Βαν Νταμ για προώθηση νέων παράνομων ξενοδοχείων (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Σίγμα είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες για τα τεράστια κατασκευαστικά έργα της εταιρείας Cyprus Constractions, στην Ακανθού. Η εταιρεία έχει συνολικά 9 μεγάλα παράνομα έργα, όλα στην θάλασσα ανατολικά της Κερύνειας, με εξωτικές ονομασίες, το ένα μάλιστα έχει και την ονομασία Μύκονος.
Το τελευταίο κατασκευαστικό έργο, το οποίο προωθούν τώρα οι σφετεριστές έχει την ονομασία Πουκέτ, όπως της Ταϊλάνδης. Ο ιδιοκτήτης ονομάζεται Μουσταφά Τεζέλ.

Ο αδερφός του Μουσταφά Τεζέλ, λοιπόν, βρήκε τον ηθοποιό Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ και προωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με τον ηθοποιό, στο οποίο λέει ότι θα έρθει στην Κύπρο για να βοηθήσει στην προώθηση των πωλήσεων.

Ο κύριος Βαν Νταμ γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι πρόκειται για παράνομες αγοραπωλησίες, καθώς πριν από 13 χρόνια, το 2010 είχε αποδεχθεί να έρθει για αγώνα με τον πυγμάχο Μάικ Τάισον, πληρωμένος από άλλο Τούρκο σφετεριστή στα κατεχόμενα, όμως το γεγονός αναβλήθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες του ελληνικού και κυπριακού λόμπι, που τελικά ματαίωσαν την συναυλία της Τζένιφερ Λόπεζ στο ίδιο ξενοδοχείο.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα