Σεμινάριο… Ομοσπονδιακής Αστυνομίας

Mε δική της πρωτοβουλία η Αμερικανική Πρεσβεία προσέφερε τις γνώσεις της.

Πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, με στόχο να παρουσιαστούν ιδέες για το πώς πρέπει να διαμορφωθεί το Αστυνομικό Σώμα της Κύπρου μετά τη λύση του Κυπριακού Ο κατοχικός ηγέτης είχε αναφερθεί σε προετοιμασίες στο παρασκήνιο

Το αμερικανικό μοντέλο Ομοσπονδιακής Αστυνομίας φαίνεται πως «αρέσει» στους Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί, με την εκπαίδευση στο θέμα αυτό να έχει ήδη αρχίσει.

Σύμφωνα

με αποκλειστικές πληροφορίες της «Σημερινής», μέσα στον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε τόσο στα κατεχόμενα όσο και στις ελεύθερες περιοχές ειδικό σεμινάριο από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, που αφορούσε θέματα Ομοσπονδιακής Αστυνομίας. Το μοντέλο των «πολλαπλών» αστυνομικών σωμάτων που διαθέτουν οι ΗΠΑ τέθηκε σε παρουσίαση, αναλύοντας δεδομένα που μπορούν να πάρουν και κυπριακή υπογραφή.

Σε ανύποπτο χρόνο ο κατοχικός ηγέτης την περίοδο των εντατικών συνομιλιών που ολοκληρώθηκαν στις 14 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει ότι «θα υπάρχει μια ομόσπονδη Αστυνομία, αλλά και διαφορετικές Αστυνομίες των συνιστωσών πολιτειών», λέγοντας ότι «άρχισε ήδη η εκπαίδευση σε αυτό το θέμα». Χαρακτηριστικά, μάλιστα, συνέχισε λέγοντας «δηλαδή υπάρχει κινητικότητα στο παρασκήνιο».

Διαβάστε περισσότερα στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα