Σειρά επαφών πραγματοποίησε στη Ρωσία ο Πρόεδρος της Βουλής

Σειρά επαφών με ομολόγους του από το Κουβέιτ, το Ομάν, την Αρμενία και την Αίγυπτο είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στο περιθώριο των εργασιών της 137ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που άρχισαν την Κυριακή στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Εθνικής

Συνέλευσης του Κουβέιτ Marzouq Ali M. Al-Ghanim, ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που συνδέουν τα δύο κοινοβούλια και συζήτησε με τον Κουβετιανό ομόλογο του τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο σωμάτων, ιδιαίτερα στα πλαίσια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης.

Χθες, εξάλλου, ο Πρόεδρος της Βουλής, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συμβουλευτικού Συμβουλίου (Βουλής) του Ομάν, Σεϊχη Khalid Bin Hilal Al Maawali. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο σωμάτων, ενώ ο Ομανός Πρόεδρος απηύθυνε στον κ. Συλλούρη πρόσκληση για πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στο Ομάν, η οποία έγινε αποδεκτή.

Με την ευκαιρία της Διάσκεψης, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, παρακάθησε χθες σε γεύμα εργασίας με Προέδρους άλλων Κοινοβουλίων που συμμετέχουν στη Συνέλευση, που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, Saber Chowdhury.

Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Συλλούρης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνέλευσης της Αρμενίας Ara Babloyan. Οι δύο Πρόεδροι αναφέρθηκαν στους ιστορικoύς δεσμούς Κύπρου-Αρμενίας και αντάλλαξαν απόψεις για καίρια θέματα που απασχολούν από κοινού τις δύο χώρες, όπως οι εξελίξεις στη Συρία και ο ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε, τέλος, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Αιγύπτου Ali Abdel Aal, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε μια ανασκόπηση των σχέσεων των δύο χωρών και συμφωνήθηκε η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας των δύο σωμάτων, στη βάση κοινών στόχων και επιδιώξεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σειρά, Ρωσία, Πρόεδρος, Βουλής,seira, rosia, proedros, voulis