Σε τρίωρη στάση εργασίας κατήλθαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ

Σε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 – 14:00 κατήλθαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου, με αφορμή την μη καταβολή του μισθού της τους λόγω της συνεχιζόμενης διαφοράς της εταιρείας με το Κράτος.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΥΠΑ προειδοποίησαν ότι εάν μέχρι τη Δευτέρα δεν τους καταβληθούν οι μισθοί τους, τότε θα κατέλθουν σε επ’ αόριστον απεργία, όπως έπραξαν και στις αρχές Νοεμβρίου.

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της απεργίας, εκ μέρους των οδηγών ο Χρίστος Ευαγγέλου ανέφερε πως “έχουμε κατέλθει σε τρίωρη προειδοποιητική απεργία για μη καταβολή του μισθού του Δεκεμβρίου από η ώρα 11:00 μέχρι 14:00”.

Ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε πως εάν την Δευτέρα δεν καταβληθούν οι μισθοί τους τότε θα ξεκινήσουν επ’ αόριστο απεργία.

Κάλεσε το αρμόδιο Υπουργείο και την εταιρεία σε συνεννόηση ώστε να εξεύρουν μια λύση γιατί – όπως είπε- δεν γίνεται οι οδηγοί να είναι απλήρωτοι.

Πρόσθεσε πως στον ΟΣΥΠΑ εργοδοτούνται ογδόντα οικογένειες και δεν γίνεται – όπως είπε- κάθε μήνα να αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ο κ. Ευαγγέλου σημείωσε πως από την προηγούμενη απεργία είχαν προειδοποιήσει ότι κάθε μήνα αν δεν καταβάλλονται οι μισθοί στην “ώρα τους” θα κατέρχονται σε απεργία χωρίς προειδοποίηση.

Από τη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας των ογδόντα περίπου λεωφορείων του ΟΣΥΠΑ επηρεάστηκαν κυρίως μαθητές κατά την αποχώρηση τους από τα σχολεία, καθώς και άλλοι διακινούμενοι, ντόπιοι και ξένοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα