Σε νέα «μονοπάτια» το μυστήριο του «κόλπου των σπηλιών»

Ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι του μυστηρίου του «κόλπου των σπηλιών» στον Πρωταρά, καθώς μετά από παρέμβαση του SigmaLive, ο Επικεφαλής του Τμήματος Δασών, Τάκης Τσιντίδης θα αντιμετωπίσει άμεσα το θέμα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του στο SigmaLive, ο κ. Τσιντίδης ανέφερε ότι σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, θα αποστείλουν στον χώρο αρμόδια πρόσωπα για να εξετάσουν εκ νέου τα πραγματικά αίτια που έκλεισε το μονοπάτι με μεγάλες πέτρες.

Όπως ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του στο SigmaLive, «όταν στείλαμε αρμόδιο πρόσωπο από το Τμήμα Δασών για να ερευνήσει τον χώρο, εκτίμησε ότι έπρεπε να κλείσει το μονοπάτι με επιπρόσθετες πέτρες για την ασφάλεια των πολιτών, καθώς θεώρησε ότι υπάρχει κίνδυνος για πτώση περισσότερων βράχων».

Πρόσθεσε, δε, ότι ο αρμόδιος που στάλθηκε από το Τμήμα Δασών, θεώρησε επικίνδυνο το σημείο, μετά από υποθετικά σενάρια ότι οι βράχοι έπεσαν λόγω του σεισμού του περασμένου Μαΐου στην Επαρχία Αμμοχώστου.

Εντούτοις, θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρά το γεγονός ότι ο κ. Τσιντίδης, ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, ότι δεν θεωρεί το ζήτημα υψίστης σημασίας. «Λόγω του ότι είναι καλοκαίρι και προέχουν οι κατασβέσεις πυρκαγιών, το ζήτημα με το μονοπάτι στον Πρωταρά είναι δευτερευούσης σημασίας», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι το Φθινόπωρο, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, το Τμήμα Δασών θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, ούτως ώστε να βρεθεί η «χρυσή» τομή.

Όπως ανέφερε ο Επικεφαλής του Τμήματος Δασών, μετά το πέρας της σύσκεψης ενδεχομένως να προκύψει σχετική αποδέσμευση κονδυλίου που θα τύχει εκμετάλλευσης για το εν λόγω ζήτημα.

Πάντως, σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα εξακολουθούν να υφίστανται, όπως το γιατί δεν υπήρξε καταγραφή σε φωτογραφικό υλικό της ζημιάς που είδαν στο μονοπατάκι, καθώς και σχετική ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων; Σημειώνεται, εξάλλου, πως η αποκατάσταση στο σημείο αυτό, υπό κανονικές συνθήκες, γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη των φορέων αυτών.

Φωτογραφικό υλικό από το μονοπάτι

Πριν

Μετά

Keywords
Τυχαία Θέματα