Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Οτάβα- Φόβοι για «Κονβόι Ελευθερίας»

Ο δήμαρχος της Οτάβα Τζιμ Γουάτσον κήρυξε την πόλη σε κατάσταση «έκτακτης ανάγκης», επικαλούμενος «σοβαρό κίνδυνο και απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια των κατοίκων», καθώς οι φορτηγατζήδες του «Freedom Convoy» και οι πεζοί υποστηρικτές τους συνεχίζουν να καταλαμβάνουν την πρωτεύουσα. Η κίνηση έρχεται αφότου ο Γουάτσον δήκλωσε νωρίτερα την Κυριακή ότι η αστυνομία ήταν λιγότερη από τους διαδηλωτές, σημειώνοντας πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να βοηθήσει στην καταστολή της διαδήλωσης.

Διαβάστε

επίσης: Καναδάς: «Εκτός ελέγχου» είναι η κατάσταση στην Οτάβα

«Η κατάσταση σε αυτό το σημείο είναι εντελώς εκτός ελέγχου, επειδή τα άτομα με τη διαμαρτυρία κάνουν τους πυροβολισμούς», είπε ο Watson στο ραδιόφωνο Newstalk. «Έχουν πολύ περισσότερους ανθρώπους από εμάς και τους αστυνομικούς και έχω υποδείξει στον αρχηγό ότι πρέπει να είμαστε πολύ πιο ευκίνητοι και προνοητικοί όταν πρόκειται για αυτές τις δραστηριότητες».

NEW:

Ottawa mayor Jim Watson declares state of emergency as demonstrations continue, citing "serious danger and threat to the safety and security of residents." pic.twitter.com/8yZPUjMxca

— Courtney Theriault (@cspotweet) February 6, 2022

«Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης αντικατοπτρίζει τον σοβαρό κίνδυνο και την απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια των κατοίκων από τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και υπογραμμίζει την ανάγκη για υποστήριξη από άλλες δικαιοδοσίες και επίπεδα διακυβέρνησης», είπε.

Πριν ανακοινώσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Γουάτσον παρακάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση  «να καθίσει και να έχει κάποιου είδους συζήτηση, κάποιου είδους μεσολάβηση για να επιλυθεί αυτή η κατάσταση επειδή τώρα εξαπλώνεται σε ολόκληρη τη χώρα».

Here’s the official ‘State of Emergency’ document from Ottawa Mayor Jim Watson: pic.twitter.com/KuB7rXRKx7

— LΞIGH (@LeighStewy) February 6, 2022

Οι δηλώσεις του Γουάτσον απηχούσαν μια παραδοχή του αρχηγού της αστυνομίας Πήτερ Σλόλι το Σάββατο. «Δεν έχουμε επαρκείς πόρους για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς και αποτελεσματικά αυτήν την κατάσταση παρέχοντας επαρκώς και αποτελεσματικά αστυνόμευση σε αυτήν την πόλη», δήλωσε ο ανώτατος αστυνομικός κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Συμβούλιο Αστυνομικών Υπηρεσιών της Οτάβα, χαρακτηρίζοντας τη διαδήλωση ως «πολιορκία».

Ενώ ο Σλόλι έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι», ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό την περασμένη εβδομάδα απέκλεισε την ανάπτυξη του στρατού, αναγνωρίζοντας ότι μια τέτοια απάντηση θα πρέπει να είναι ζήτημα έσχατης ανάγκης. Οι διαδηλωτές υποσχέθηκαν να κρατήσουν τη γραμμή μέχρι η κυβέρνηση να ακυρώσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και τα «διαβατήρια υγείας» του κωδικού QR.

Διαβάστε επίσης: Tι είναι το «Κονβόι της Ελευθερίας» και τι ζητούν οι φορτηγατζήδες του Καναδά

Keywords
Τυχαία Θέματα