Σε ισχύ τα νέα μέτρα στην Ελλάδα - Μάσκα παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας

Ξεκινά σήμερα η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα από σήμερα , απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας (μάσκα παντού) σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα νέα μέτρα ισχύουν για τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

για την λοίμωξη Covid-19, στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) και στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου).

Στο επίπεδο 4 (Αυξημένου Κινδύνου) εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Κοζάνης, ενώ ανάμεσα στις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) είναι η περιφέρεια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελλάδας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο καθώς και οι οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες. Επιπλέον, δεν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος φυσικής αγωγής (γυμναστική) για τους μαθητές στα σχολεία. Ακόμη, όσον αφορά στα καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος οι πολίτες όταν τα επισκέπτονται θα μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους μόνο όταν καθίσουν στο τραπέζι.

Επιπλέον, από σήμερα, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, και παροχής υπηρεσιών, στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν στο επίπεδο 4 , δηλαδή στην Καστοριά και στην Κοζάνη, θα λειτουργούν με τους αυστηρούς όρους του επιπέδου 3.

Το ίδιο θα ισχύει για τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες μανικιούρ – πεντικιούρ και τα ινστιτούτα αισθητικής σε περιοχές επιπέδου 4, τα οποία θα λειτουργούν όπως στο επίπεδο 3.

Κλειστά θα παραμείνουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις «κόκκινες» περιοχές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα