Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Κων/πολη

To ISIS, παραδέχτηκε ότι κρύβεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τη Hurriyet.

The fact that #ISIS did claim responsibility for the attack is significant in itself, as the group never claimed mass-casualty attacks

— Michael Horowitz (@michaelh992) January 2, 2017

Συνεχίζεται, ωστόσο, για δεύτερη ημέρα, το ανθρωποκυνηγητό στην Τουρκία για τον εντοπισμό

και σύλληψη του ενόπλου που επιτέθηκε στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, σκοτώνοντας 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, λίγο μετά την έλευση του 2017.

Το κίνητρο της επίθεση αυτής, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, ενώ οι υποψίες οδηγούν στο Ισλαμικό Κράτος, που οργάνωσε τουλάχιστον δύο τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στην Τουρκία, το 2016.

Αντόνιο Γκουτέρες: Kαταδίκασε την “άθλια τρομοκρατική επίθεση”

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε την “άθλια τρομοκρατική επίθεση” στο κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο ίδιος, εκφράζει τα συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες των θυμάτων, ενώ εκφράζει επίσης, την αλληλεγγύη του προς την κυβέρνηση αλλά και το λαό της Τουρκίας, όπως και προς τις χώρες υπήκοοι των οποίων δολοφονήθηκαν από την ένοπλη επίθεση.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ελπίζει ότι αυτοί που οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την “στυγερή επίθεση” θα εντοπιστούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη έδωσε η τουρκική αστυνομία

Την πιθανότητα ο φερόμενος ως δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη να είναι από το Κιργιστάν ή το Ουζμπεκιστάν, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, αξιολογούν οι τουρκικές Αρχές, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ενώ η αστυνομική ασφάλεια έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη στην οποία ωστόσο δεν φαίνονται πολύ καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, ο φερόμενος ως δράστης είναι 25 χρονών και μιλούσε σπασμένα τουρκικά. Χρησιμοποίησε τέσσερις γεμιστήρες των 30 σφαιρών χτυπώντας στα κεφάλια ακόμη και εκείνους που είχαν πέσει στο πάτωμα. Στη συνέχεια καθάρισε το όπλο του, το άφησε εκεί και έφυγε με ταξί.

Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής έχει διακριβωθεί η ταυτότητα 38 ανθρώπων που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση εκ των οποίων οι 11 είναι Τούρκοι και οι 27 ξένοι. Η ταυτότητα ενός δεν έχει ακόμη διακριβωθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα