Σε ελεύθερη πτώση η τιμή του "μαύρου χρυσού" στην Ασία

Σε πτώση επανήλθε η τιμή του αργού στην αγορά της Ασίας, εξανεμίζοντας τα κέρδη που κατέγραφε κατά τις πρωινές συναλλαγές, με τους συμμετέχοντες στις συναλλαγές να παραμένουν αδρανής, λόγω ανησυχιών για την υπερπροσφορά και τη χαμηλή ζήτηση που έχει οδηγήσει τις τιμές του "μαύρου χρυσού" στα χαμηλότερα επίπεδα πέρα των 12 ετών, χωρίς σημάδια ανάκαμψης.

Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει σημαντικά εντός του 2016, με τα δύο κύρια συμβόλαια του αργού να έχουν σημειώσει πτώση περίπου 25%.

Την Τετάρτη,

η τιμή του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησε κάτω από τα $27 το βαρέλι, για πρώτη φορά από το Μάιο του 2003, λίγες ημέρες μετά που η τιμή του Μπρεντ υποχώρησε κάτω από τα $28 το βαρέλι.

Την Πέμπτη, το νέο συμβόλαιο του WTI, παράδοσης Μαρτίου, αν και ενισχυόταν στα $28,69 το βαρέλι κατά τις πρώτες συναλλαγές στην Ασία, γύρω στις 8.30 υποχωρούσε κατά 15 σεντ ή 0,53%, στα $28,20 το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ αφού ανήλθε μέχρι τα $28,26 το βαρέλι, υποχωρεί κατά 11 σεντ ή 0,39%, στα $27,77 το βαρέλι .

Το συμβόλαιο Φεβρουαρίου του WTI είχε πραγματοποιήσει βουτιά στα $26,19 στην τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του, την Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, προτού κλείσει στα $26,55, στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2003.

Στη νέα πτώση του αργού συμβάλουν και οι προσδοκίες ότι η έκθεση που θα δημοσιοποιήσει αργότερα εντός της ημέρας η Διεύθυνση Πληροφοριών της Υπηρεσίας Ενέργειας των ΗΠΑ θα παρουσιάσει μια νέα αύξηση στα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου, σύμφωνα με αναλυτές.

Η τιμή του πετρελαίου που έχει κάνει βουτιά κατά περίπου 75% από τα μέσα του 2014, πλήγηκε από την υπερπροσφορά, την υπερπαραγωγή, την υποτονική ζήτηση και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, κυρίως της Κίνας.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα