Σε Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ της Κ.Σ. ΟΑΣΕ στα Τίρανα ο Κυριάκος Χατζηγιάννη

Σε Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ) με θέμα την ευρύτερη συνεργασία στα Δυτικά Βαλκάνια θα συμμετέχει ο Αντιπρόεδρος της Συνέλευσης και Ειδικός Αντιπρόσωπος της ΚΣ ΟΑΣΕ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, Βουλευτής Κυριάκος Χατζηγιάννη, ο οποίος αναχωρεί την Πέμπτη για την Αλβανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής

των Αντιπροσώπων, το Φόρουμ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του ιδίου του κ. Χατζηγιάννη, στις 13 και 14 Απριλίου.

Βασικά θέματα συζήτησης στο Φόρουμ, στο οποίο συμμετέχουν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπίες χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, το ζήτημα της μετανάστευσης, η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην περιοχή, η δημογραφική ερήμωση και η διαρροή επιστημόνων από την περιοχή, καθώς και μέτρα απάμβλυνσης του φαινομένου μέσα από την προώθηση της επιστημονικής διπλωματίας.

Την εναρκτήρια συνεδρία θα χαιρετίσει η Πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Lindita Nikolla, ο επικεφαλής της αλβανικής αντιπροσωπίας στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ, Damian Gjiknuri και ο Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδικός Αντιπρόσωπος για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Χατζηγιάννη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κύριοι ομιλητές στο Φόρουμ θα είναι η Υφυπουργός και επικεφαλής διαπραγματευτής για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας, Majlnda Dhuka και η Αναπληρωτής Επικεφαλής της επιτόπιας αποστολής του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, Clarisse Pasztory.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στα Τίρανα ο κ. Χατζηγιάννη, θα έχει χωριστές συναντήσεις με εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, με ακαδημαϊκούς, με εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ, Κ Σ, ΟΑΣΕ, Τίρανα, Κυριάκος Χατζηγιάννη,diakoinovouleftiko foroum, k s, oase, tirana, kyriakos chatzigianni