Σε "πρώτο φύλλο" το Μόντ Πελεράν και το team του ΠτΔ

Η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και η απόφαση να μη συνοδεύσουν οι αρχηγοί των κομμάτων τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Μοντ Πελεράν όπου θα συζητηθεί το εδαφικό, η μη επίτευξη ομοφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της συζήτησης στην Ελβετία και την ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του Τύπου της Δευτέρας. Προβάλλονται επίσης η συνάντηση του ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, ο χθεσινός καταστροφικός σεισμός

στην Ιταλία, η υπογραφή της συμφωνίας CETA από την ΕΕ και τον Καναδά και η αναδάσωση στη Σολέα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Η ομάδα που πάει Ελβετία» γράφει, στο κύριο θέμα της, ότι μέχρι στιγμής έχουν κλειδώσει τα ονόματα των οκτώ βασικών προσώπων της διαπραγματευτικής ομάδας, η οποία θα συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην Ελβετία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στους ρυθμούς των ρίχτερ χορεύει ξανά η Ιταλία. Αλλού γράφει ότι στραμμένα στην Ελβετία είναι τα βλέμματα του ΔΗΣΥ, με τον Πρόδρομο Προδρόμου να μιλά για σημαντικά εδάφη που πρέπει να επιστραφούν.

«Η Σημερινή», με τίτλο «Πάει Ελβετία με κακούς οιωνούς», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι από μειονεκτική θέση προσέρχεται η ε/κ πλευρά στις διαπραγματεύσεις και ότι σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα λέει σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης στη Μόσχα. Αλλού γράφει ότι χιλιάδες κυνηγοί εξόρμησαν χθες.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Εδαφικό χωρίς τους χάρτες» και γράφει ότι στην Ελβετία για να συζητήσουν το εδαφικό μεταβαίνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δύο ηγέτες, αλλά φαίνεται πως ο Μουσταφά Ακιντζί δεν είναι διατεθειμένος να προχωρήσει πέρα από το σημείο που του επιτρέπει η Άγκυρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέα υπόθεση βιασμού εξετάζει η Αστυνομία εναντίον 45χρονου Ελλαδίτη, υπαλλήλου εστιατορίου στην Πάφο. Αλλού αναφέρεται στην αναδάσωση της καμένης γης στη Σολέα και γράφει ότι φυτρώνει πράσινο στο δάσος.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δεν επιτεύχθηκε ομοφωνία στο Εθνικό», γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι δεν επιτεύχθηκαν τελικά οι στόχοι για κοινή γραμμή των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τον τρόπο που θα διαπραγματευθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις επικείμενες συνομιλίες για το Εδαφικό που θα πραγματοποιηθούν στην Ελβετία από τις 7 μέχρις τις 11 Νοεμβρίου. Αλλού αναφέρεται στη συνάντηση Κασουλίδη - Λαβρόφ στη Μόσχα, αναφέροντας ότι, μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το Κυπριακό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η ΕΕ και ο Καναδάς υπέγραψαν χθες τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου CETA.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα