Σχολή Ρομποτικής:Μαθητές 5-16 ετών θα πάρουν πτυχίο εξαμήνου

Το πρώτο τους πτυχίο για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά θα πάρουν την Κυριακή στα χέρια τους οι μαθητές που ολοκλήρωσαν τον χειμερινό κύκλο μαθημάτων της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Τα μαθήματα του πρώτου χειμερινού εξαμήνου της Ακαδημίας Ρομποτικής παρακολούθησαν 370 παιδιά, ηλικίας από 5 ετών έως 16 ετών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο οργανωτικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής του ΠΑΜΑΚ Πέτρος Περλαντίδης- Παπαδόπουλος, διευκρινίζοντας

ότι ανάλογα με την ηλικία και σε πόσο προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται τα παιδιά, έχουν δημιουργηθεί αρκετά τμήματα.

Για τα μαθήματα στην Ακαδημία Ρομποτικής, το Πανεπιστήμιο έχει ορίσει κάποια δίδακτρα, όμως, ως προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα, δημιούργησε και δωρεάν Τμήματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Δημόσιων σχολείων, ώστε οι καθηγητές να μεταδώσουν τις γνώσεις της εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη σχολική διαδικασία.

Η εκδήλωση της Ακαδημίας Ρομποτικής, που θα ολοκληρωθεί με την απονομή των πτυχίων στους μικρούς μαθητές, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση θα δοθεί ομιλία με θέμα «Talent Management: Οι στρατηγικές για τη δημιουργία και καλλιέργεια του ταλέντου στα παιδιά», από τον δρ. Αθανάσιο Τσιρίκα, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού, ερευνητή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τακτικού επισκέπτη καθηγητή στο Paris School of Business.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δραστηριότητες, όπως δημιουργία και παρουσίαση διάφορων κατασκευών από τα παιδιά, παρουσίαση των επιτυχιών και βραβείων της Ακαδημίας Ρομποτικής.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα