Σχοινάς για 4 ελευθερίες: Δεν σχολιάζουμε εν εξελίξει διαπρα

Η Κομισιόν θεωρεί ότι προσφέρει καλύτερη υπηρεσία στην επίλυση του κυπριακού με το να αποφεύγει να μεταφέρει τη διαπραγμάτευση στη δημόσια σφαίρα. Αυτή ήταν η απάντηση του επικεφαλής εκπροσώπου της Κομισιόν σε ερώτηση του ΚΥΠΕ σχετικά με τις δηλώσεις Γιλντιρίμ και Τουργκές για τις 4 ελευθερίες που η Τουρκία επιθυμεί να διατηρήσει για τους πολίτες της μετά την επίλυση του Κυπριακού.

"Όπως έχουμε κάνει και σε άλλες κρίσιμες διαπραγματεύσεις, δεν σχολιάζουμε εν εξελίξει διαπραγματεύσεις", είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

"Η διαδικασία τελεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και εμείς είμαστε εκεί, όπως ξέρετε, αλλά ο ρόλος μας επιτυγχάνεται καλύτερα αν μένουμε στο εσωτερικό της διαδικασίας, αντί να τρέχουμε να σχολιάζουμε κάθε φορά που κάποιος κάνει δηλώσεις".

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σημείωσε σε σχέση με τις κινήσεις του Τουρκικού Ναυτικού κοντά στα Ίμια, πως η Κομισιόν αποδίδει εξαιρετική σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας, που η Τουρκία οφείλει να έχει, "όπως κάνουμε και σε όλες τις υποψήφιες χώρες".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα