Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες αμείβονται κάτω από 600 ευρώ

Αύξηση καταγράφεται στις συμβάσεις μερικής απασχόλησης και στις συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ αλλά και του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, προκύπτει ότι περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, για την ακρίβεια 558.985, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 33% του συνόλου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, εργάζονται με συμβάσεις οι οποίες

δεν ξεπερνούν τα 600 ευρώ μικτά, κάτι που σημαίνει ότι ο καθαρός μισθός τους κυμαίνεται μέχρι τα 504 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, εξ αυτών, οι 382.729 απασχολούνται με ακόμη μικρότερους μισθούς, καθώς απασχολούνται σε εκ περιτροπής εργασία ή υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΙΚΑ, που αναφέρονται στον Απρίλιο του 2016, ο μέσος μισθός για όσους εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης είναι 396,67 ευρώ μικτά.

Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του 2015, ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνταν με την ώρα, ήταν 92.123 άτομα. Δηλαδή, ο αριθμός των απασχολουμένων με συμβάσεις που αφορούν σε εκ περιτροπής εργασία, αυξήθηκε κατά 10.465 άτομα μέσα σε έναν χρόνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα