Σχέδιο δράσης στήριξης ΜμΕ προτείνει ο Ν.Συλικιώτης

Σχέδιο δράσης για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προτείνει ο Νεοκλής Συλικιώτης στον ΕΚ

"Για να μπορεί να είναι βιώσιμο και αποδοτικό ένα πράσινο σχέδιο δράσης για τις ΜμΕ θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες των ΜμΕ, ιδιαίτερα των εξειδικευμένων, και να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση στις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Στόχος δε πρέπει να είναι να

δοθούν κίνητρα ανάπτυξης, να διευκολυνθεί η διαδικασίας πρόσβασης στην χρηματοδότηση, να αυξηθούν τα κονδύλια που δίνει η ΕΕ σε προγράμματα όπως το Ορίζοντας 2020 και το COSME αντί να γίνονται περικοπές καθώς και να δημιουργηθούν νέοι κανονισμοί για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έναντι των μεγάλων πολυεθνικών. Αυτά τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ στη συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, Βιομηχανίας και Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη δημόσια ακρόαση με θέμα "το Πράσινο σχέδιο δράσης για τις ΜμΕ".

Μιλώντας ως συντονιστής εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως οι ΜμΕ είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της χρεωκοπίας λόγω των σκληρών μέτρων λιτότητας. Όσες δε επιβιώνουν είναι αντιμέτωπες με τον άνισο ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρήσεων, με τις υπερχρεώσεις των τραπεζών καθώς και με το δυσβάστακτο κόστος λειτουργίας. Επομένως, συμπλήρωσε, επιβάλλεται να αναπτύξουμε άμεσα ένα σχέδιο δράσης για στήριξη των ΜμΕ.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση του κόστους λειτουργίας των ΜμΕ και ιδιαίτερα του κόστους ενέργειας που καταναλώνουν καθώς και να ιδρυθούν κρατικοί χρηματοδοτικοί φορείς για στήριξη των ΜμΕ μεταξύ άλλων σε θέματα ενεργειακής απόδοσης και χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα