Σαπεκοένσε: Σειρά ανθρώπινων λαθών προκάλεσε την τραγωδία

Σε ανθρώπινο λάθος φαίνεται πως οφείλεται τελικά η πτώση του αεροσκάφους που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε από τη Βραζιλία στην Κολομβία στις 28 Νοεμβρίου.

Το αεροπλάνο της εταιρείας LaMia συνετρίβη λίγο έξω από το Μεδεγίν και ο τραγικός απολογισμός ήταν 71 νεκροί, μεταξύ των οποίων τα περισσότερα μέλη της βραζιλιάνικης ομάδας, η οποία ξεκληρίστηκε.

Σύμφωνα με τον γραμματέας της Αρχής Ασφάλειας Πτήσεων της Κολομβίας,

σμήναρχο Φρέντι Μπονίγια, από τις συνομιλίες του πιλότου με τον συγκυβερνήτη, τις οποίες αποκάλυψαν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, φαίνεται πως ανθρώπινα λάθη ήταν αυτά που οδήγησαν στην πτώση και δεν υπήρξε βλάβη, όπως αρχικά είχε υποστηριχθεί.

«Εγιναν λάθη στη διαχείριση της πτήσεις εκ μέρους της διοίκησης της αεροπορικής εταιρείας και των πιλότων» ανέφερε σχετικά ο Μπονίγια συμπληρώνοντας ότι από τις συνομιλίες στο πιλοτήριο φαίνεται ξεκάθαρα πως οι πιλότοι είχαν πλήρη επίγνωση της κατάστασης και αυτός ήταν ο λόγος που εξέταζαν το ενδεχόμενο μιας στάσης στην πόλη Λετίσια της Κολομβίας.

Είχαν διαπιστώσει την έλλειψη καυσίμων, όπως επίσης και βάρος μεγαλύτερο κατά 500 κιλά από το επιτρεπόμενο. Ταυτόχρονα, διαπιστώνεται αμέλεια του κυβερνήτη να ενημερώσει έγκαιρα για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της έρευνας των κολομβιανών αρχών συμπίπτουν με όσα προέκυψαν από της αρχές της Βολιβίας, ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γουστάβο Βάργκας Γαμπόα, εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Το τελικό πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος θα εκδοθεί σε μερικούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαπεκοένσε, Σειρά,sapekoense, seira