Σάλος στα κατεχόμενα: Ιδιωτικοποιείται η παραλία Πέντε Μίλι

Αναστάτωση επικρατεί στα κατεχόμενα τις τελευταίες ώρες με θέμα την παραλία Πέντε Μίλι, στην Κερύνεια, και την ιδιωτικοποίησή της.

Κληθείσα από το SigmaLive, η δημοσιογράφος του ΚΥΠΕ, Ραλλή Παπαγεωργίου, ανέφερε ότι στις 11 Απριλίου το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο πήρε την απόφαση για ενοικίαση της παραλίας και της ταβέρνας στο «Πέντε Μίλι» σε Τούρκο επιχειρηματία για περίοδο 30 ετών.

Ωστόσο, ο επιχειρηματίας επιθυμεί την ενοικίαση της παραλίας για διάστημα 49 χρόνων, κάτι που χρειάζεται «έγκριση» από την ψευδοβουλή.

Ως εκ τούτου σήμερα Τετάρτη 2 Μαΐου, το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο, συνεδρίασε επί του θέματος αυτού, χωρίς όμως να προβεί σε οποιαδήποτε ανακοίνωση, ενώ ακολούθησε έντονη συζήτηση εντός της ψευδοβουλής με επικρίσεις από τη λεγόμενη αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, τα πολλά αναπάντητα ερωτήματα προκάλεσαν τις αντιδράσεις και στα μέσα κοινωνική δικτύωσης και κυρίως ανάμεσα τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι διαφωνούν με την εν λόγω κίνηση.

Δηλώσεις του ψευδοπρωθυπουργού Χουσείν Οζγκιουργκιούν επί του θέματος, αναμένεται να γίνουν αργότερα το βράδυ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι πρόκειται για μια ιστορική παραλία έκτασης 19 στρεμμάτων από την οποία ξεκίνησε η τουρκική απόβαση του Αττίλα το 1974 και στην οποία διεξήχθησαν φονικότερες συγκρούσεις.

Ο επιχειρηματίας έχει σκοπό να δημιουργήσει στην παραλία Boutique Hotel.

Keywords
Τυχαία Θέματα