Σαλαμίνα: "Να παραιτηθούν όλοι"

Η παραίτηση της ηγεσία της ΚΟΠ και των Επιτροπών σχετικών με τη διαιτησία πρέπει να υποβάλλουν παραίτηση προκειμένου να αποφορτίσει το κλίμα και να δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αλλαγών στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του, αναφέρει σε ανακοίνωση η Νέα Σαλαμίνα.

Η ανακοίνωση της ΣαλαμίναςΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Νέας Σαλαμίνας νοιώθει την υποχρέωση να τοποθετηθεί εκ νέου δημόσια με αφορμή τα διαδραματιζόμενα

στο χώρο της διαιτησίας και γενικότερα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, λαμβάνοντας υπόψη και τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Τονίζουμε ότι ως Σωματείο σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την αρχή ότι ο κάθε ένας είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και ταυτόχρονα δεν επιθυμούμε να σχολιάσουμε αστυνομικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τη διεξαγωγή των συγκεκριμένων ερευνών επικροτούμε και ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα μέχρι τέλους συμβάλλοντας στην κάθαρση του ποδοσφαίρου.

Η επίτευξη της κάθαρσης στο ποδόσφαιρο δεν μπορεί όμως να είναι μόνο ζήτημα των αστυνομικών αρχών. Το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα βρίσκεται μόλις στο μισό της διαδρομής του και οι προκαταλήψεις και οι εύλογες υποψίες σε σχέση με τη διαιτησία πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Αναμένουμε ότι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όπου θα κριθούν οι θέσεις τόσο στα ψηλά όσο και στα χαμηλά διαζώματα του πρωταθλήματος, θα έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος δημιουργίας συνθηκών ανωμαλίας και αυτοδικίας.

Η Νέα Σαλαμίνα στις δύο συσκέψεις προέδρων που συγκλήθηκαν από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ με γνώμονα το καλό του κυπριακού ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε ευθαρσώς, το ίδιο έκανε και θα συνεχίσει να κάνει και δημόσια. Η αξιοπιστία του κυπριακού ποδοσφαίρου, όχι μόνο του πρωταθλήματος ανδρών της πρώτης κατηγορίας, βρίσκεται στο κατώτατο σημείο. Με όλο το σεβασμό προς τα άτομα τα οποία βρίσκονται στην ηγεσία της ΚΟΠ και των Επιτροπών σχετικών με τη διαιτησία, πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη προσφορά που μπορούν να κάνουν προς το κυπριακό ποδόσφαιρο είναι η παραίτηση τους. Μια τέτοια εξέλιξη πιστεύουμε ότι θα αποφορτίσει το κλίμα και θα δώσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης αλλαγών στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του.

Σκοπός δεν είναι η καρατόμηση προσώπων αλλά η αναδόμηση των θεσμών ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια στη λειτουργία της ΚΟΠ και η αμεροληψία στο χώρο της διαιτησίας. Καταστατικές αλλαγές θα πρέπει να αποκλείουν τη σύγκρουση συμφερόντων τόσο στην ηγεσία της Ομοσπονδίας όσο και στη στελέχωση Επιτροπών της. Δεν πιστεύουμε ότι είναι δεοντολογικό άτομο που κάθεται κάθε εβδομάδα σε πάγκο ποδοσφαιρικής ομάδας να είναι ταυτόχρονα και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Επαφών με ΣΔΚ και Σύνδεσμο Παρατηρητών.

Οι αλλαγές θα πρέπει να επέλθουν μέσα από συλλογική διαβούλευση και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στη ρίζα τους και στο σύνολο τους. Δεν θα πρέπει να είναι μια προσπάθεια διασκέδασης των πολύ κακών εντυπώσεων που έχουν δημιουργηθεί. Συναντήσεις που καλούνται προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου είναι θεμιτές και η Νέα Σαλαμίνα θα εκπροσωπηθεί σε αυτές με καλή θέληση για να ακούσει και για να προτείνει. Δεν πρόκειται όμως να λάβει μέρος σε συναντήσεις που στοχεύουν στο διαμοιρασμό λαφύρων.

Ως Νέα Σαλαμίνα αναλαμβάνοντας ευθύνη μεγαλύτερη από όση μας αναλογεί ζητούμε την ουσιαστική αλλαγή στο κυπριακό ποδόσφαιρο και στη διαιτησία. Έχουμε την επίγνωση της σημαντικότητας της έκκλησης μας και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουμε. Καλούμε ταυτόχρονα και τα υπόλοιπα Σωματεία να λάβουν ξεκάθαρη θέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα