Βελτιωμένο το κλίμα στο δείπνο προς τιμήν του Ερντογάν

Σε καλύτερο κλίμα κινήθηκαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας Προκόπη Παυλόπουλου και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την έναρξη του επίσημου δείπνου που παραθέτει ο πρώτος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι αυτά που ενώνουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν και τόνισε ότι θα πρέπει να χτιστούν και από τις δυο πλευρές οι γέφυρες του μέλλοντος.

Όσον αφορά στην ενταξιακή πορεία της

Τουρκίας, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι η Ελλάδα στέκεται υποστηρικτικά απέναντι σε αυτή, προσθέτοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός ταιριάζει στον τουρκικό λαό.

Από την πλευρά του ο κος Ερντογάν είπε ότι στόχος της επίσκεψης του είναι η διαφορετική οικοδόμηση του μέλλοντος των δύο χωρών, με ενότητα και αλληλεγγύη, επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στις δυο πλευρές υπάρχουν πολλά πεδία συνεργασίας, όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και οι επενδύσεις.

Τόνισε δε ότι αν οι δυο λαοί πάρουν μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος, τότε η Ιστορία δεν θα επαναληφθεί.

Τέλος, σημείωσε ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας είναι σημαντική, καθώς και η αλληλεγγύη που δείχνουν απέναντι στο εν λόγω ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα