Ρωσικός πύραυλος κατέρριψε το αεροσκάφος MH17

Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών MH17 κατερρίφθη πάνω από την Ουκρανία από πύραυλο ρωσικής κατασκευής, ο οποίος και πυροδοτήθηκε από χωριό διοικούμενο από φιλόρωσους αντάρτες, σύμφωνα με έρευνα διεθνούς εγκληματολογικής ομάδας.

Σε διάσκεψη Τύπου την Τετάρτη στην Ολλανδία, ο Δανός επικεφαλής της έρευνας είπε πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο πύραυλος τύπου Buk 9M38 έπληξε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών Boeing 777, σκοτώνοντας και τους 298 επιβαίνοντες.

Ο

επικεφαλής της εγκληματολογικής ομάδας είπε ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το χωριό Snizhne και πως την περίοδο εκείνη η περιοχή ήταν υπό τον έλεγχο Ρώσων ανταρτών.

Το αεροσκάφος MH17, πρόσθεσε, συνετρίβη στις 4.20 μ.μ. της 17ης Ιουλίου του 2014, περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο από το οποίο πυροδοτήθηκε ο πύραυλος.

Για τα συμπεράσματα των ερευνητών χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από δορυφόρο που παραχώρησαν οι ΗΠΑ και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ).

Η Ρωσία αμφισβητεί την έρευνας με τον κατασκευαστή ρωσικών όπλων Almaz-Antey να σχολιάζει τα αποτελέσματα της σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι πίσω από το πλήγμα δεν ήταν η Μόσχα.

Το RT παρουσιάζει σε ζωντανή μετάδοση την παρουσίαση του Antey.

Πηγή: Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα