Ρομπότ της sony...φτιάχνει καφέ

Γιατί να πρέπει να ασχολείσαι με ένα σωρό πράγματα μέσα στο σπίτι, όταν απλά θα μπορείς να έχεις έναν έξυπνο, online προσωπικό βοηθό, στον οποίο θα μιλάς στη γλώσσα σου και εκείνος θα κάνει αμέσως αυτό που του ζητάς, αναρωτιέται η Sony Mobile.

Ακόμα καλύτερα, ο βοηθός αυτός (που μπορεί να μοιάζει με μικρό ρομπότ) θα μαθαίνει από τις συνήθειες σου – η καθημερινότητά μας συνήθως περιλαμβάνει την επανάληψη μιας σειράς ενεργειών

– και θα κάνει πράγματα για σένα προτού ακόμα του τα ζητήσεις.

Κάπου εκεί κινείται ένα από τα πολλά νέα πρότζεκτ της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία διατρανώνει ότι θέλει να ηγηθεί της αγοράς του Ίντερνετ των Πραγμάτων, σε ότι έχει να κάνει με τον οικιακό αυτοματισμό και την επικοινωνία.

Στο Βερολίνο και την IFA, η οποία ανοίγει σήμερα τις πόρτες της στο κοινό, ένα από τα highlights της έκθεσης βρίσκεται στο booth της Sony και είναι η εξέλιξη μίας πρωτότυπης συσκευής που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο στη Βαρκελώνη και το Mobile World Congress.

Πρόκειται για το Xperia Agent, ένα μικρό άλλα κατά τα φαινόμενα «θαυματουργό» hub διασύνδεσης έξυπνων οικιακών συσκευών. Ανταποκρίνεται φωνητικά και διαχειρίζεται την καφετιέρα, την τηλεόραση ή το σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας. Έχει μια μικρή οθόνη, όπου προβάλλονται πληροφορίες σχετικές με αυτό που του ζητάς να κάνει, αλλά και ειδοποιήσεις για την ψηφιακή σου ζωή. Ίσως στο μέλλον εκτός από τη φωνή να ανταποκρίνεται και σε χειρονομίες και ο στόχος είναι να «μιλάει» με έξυπνες οικιακές συσκευές διαφορετικών κατασκευαστών και λειτουργικών συστημάτων. Αυτός εξάλλου είναι και ο ρόλος ενός hub.

Για την ώρα η Sony Mobile ετοιμάζεται να το λανσάρει στην ιαπωνική αγορά σε συνεργασία με τη Nestle, φτιάχνοντας τον καφέ που θες, όπως τον θες, την ώρα που τον θες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να το ζητήσεις. Τα στελέχη της πιστεύουν ότι η εξάπλωση παρόμοιων λύσεων θα έχει νόημα για τους καταναλωτές εφόσον συνδυάζονται με υπηρεσίες που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στα τεχνολογικά προϊόντα και θα απαντούν σε πραγματικά τους «θέλω».

Είναι μάλλον βέβαιο ότι το Xperia Agent θα διατεθεί σχετικά σύντομα και στην Ευρώπη, με τη Sony Mobile να αναζητά συνέργειες που θα ανοίξουν ταχύτερα μια νέα αγορά συσκευών και υπηρεσιών.

Πηγή: technology

Keywords
Τυχαία Θέματα