Ριζοκάρπασο: Με φωνή του Χότζα η γιορτή των Χριστουγέννων

Σε κλίμα βαθιάς συναισθηματικής φόρτισης τα εγκλωβισμένα παιδιά του Ριζοκαρπάσου συνεόρτασαν με τα παιδιά του γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας της Δερύνειας.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους αποτέλεσε και φέτος τη φλόγα που κρατούν αναμένη στη γη των παπούδων και των γονιών τους, στη γη που γεννήθηκαν και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν ποτέ.

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των σχολείων στο Ριζοκάρπασο δεν θα σήμαινε τίποτε για τα παιδιά των εγκλωβισμένων αν το μήνυμα που έστελνε δεν ήταν

η αγάπη.

Οταν μάλιστα τα λόγια αυτά βγαίνουν από παιδιά που γεννήθηκαν στο Ριζοκάρπασο, τότε αποκτούν ανεκτίμητη αξία.

Τέτοια αξία είχε και η σημερινή Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους.

Τα συναισθήματα ανάμεικτα, τόσο για τους εγκλωβισμένους μαθητές του νηπιαγωγείου δημοτικού και Γυμνασίου του Ριζοκαρπάσου, όσο και για τους 41 μαθητές του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας της Δερύνειας που είχαν τη μεγάλη τύχη να βρεθούν και να συνεορτάσουν με παιδιά που κρατάνε Θερμοπύλες.

Oι προετοιμασίες των εγκλωβισμένων παιδιών του Ριζοκαρπάσου για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης άρχισαν εδώ και πολλές εβδομάδες. Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς, θεατρικά και πολλά τραγούδια παρά το γεγονός ότι σχεδόν με την έναρξη της εκδήλωσης η φωνή του χότζα από διπλανό μιναρέ ακούονταν εκκωφαντικά.

Τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας διάβασε ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα επισημαίνοντας ότι ερχόμενος στο Ριζοκάρπασο είδε απίστευτες εικόνες ομορφιάς που ενίσχυσαν την πίστη και την ελπίδα ότι ο τόπος μας μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικό παράδεισο για όλους τους κατοίκους του.

Το εορταστικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Τα παιδιά του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας της Δερύνειας θα συζητούν για πολλούς μήνες την εμπειρία τους.

Για τα παιδιά των εγκλωβισμένων μας όμως, μπορεί η γιορτή να τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις αλλά το απόλυτο σκοτάδι απόψε όταν σβήσουν τα φώτα θα παραμείνει αφού στη γη των εγκλωβισμένων, των ελεύθερων πολιορκημένων της Καρπασίας, τα Χριστούγεννα δε φωτίζονται και δεν λάμπουν όπως στην ελεύθερη Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα