Ρέντζι: 'H Eυρώπη δεν τελείωσε μετά το Brexit

"H Eυρώπη δεν τελείωσε μετά το Brexit. Δεν είναι έτσι, θέλουμε να γράψουμε το μέλλον", δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι από το αεροπλανοφόρο Γκαριμπάλντι, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ.

"Οι λαϊκιστές πιστεύουν ότι η Ευρώπη είναι η αιτία όλων των κακών. Δεν είναι έτσι. Πιστεύουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να είναι η λύση στα σοβαρά προβλήματα της εποχής μας", πρόσθεσε ο Ιταλός

κεντροαριστερός πρωθυπουργός. Ζήτησε, παράλληλα, "ισχυρά μέτρα για την οικονομική ανάπτυξη και για την καταπολέμηση της ανεργίας, επενδύσεις ποιότητας και δομικές μεταρρυθμίσεις".

Ο Ματέο Ρέντσι ανακοίνωσε ότι στο νησί του Βεντοτένε και στο διπλανό νησί του Σάντο Στέφανο θα δημιουργηθεί ένα πανεπιστήμιο ανοικτό σε όλους τους Ευρωπαίους νέους.

Πρόκειται να μετατραπεί, δηλαδή, σε πανεπιστήμιο η φυλακή στην οποία εξέτισαν ποινές εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο Ιταλός, σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι.

Ο Ματτέο Ρέντσι υπογράμμισε ότι "από την αρχή του χρόνου, έφτασαν στην Ιταλία 102.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ την ίδια χρονική περίοδο, το 2015, ήταν 105.000". "Πρέπει να σώζουμε όλους τους ανθρώπους που κινδυνεύουν να πνιγούν, αλλά πρέπει και να πάμε στην Αφρική και να παρέμβουμε, με συνεργασίες με τις χώρες διέλευσης των μεταναστών. Απαιτείται να καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια", δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Θέλησε να τονίσει, δε, ότι μετά το Βεντοτένε, πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές συναντήσεις, όπως η Ευρωπαϊκή Σύνοδος της Μπρατισλάβα τον Σεπτέμβριο και, τον ερχόμενο Μάρτιο στην Αιώνια Πόλη, ο εορτασμός των εξήντα χρόνων από τις Συνθήκες της Ρώμης, με τις οποίες ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Ο γραμματέας του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος συμφώνησε, τέλος, με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι χρειάζεται στενότερη συνεργασία των ευρωπαϊκών μυστικών υπηρεσιών, για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα