Ρανιέρι: "Η τώρα ή ποτέ ο τίτλος για την Λέστερ"

Τέσσερις μόλις αγώνες, πριν την ολοκλήρωση της Premier League, ο Κλαούντιο Ρανιέρι αναγνώρισε επιτέλους το αυτονόητο, τονίζοντας ότι η ομάδα μπορεί να κερδίσει τον τίτλο.

«Η τώρα ή ποτέ η Premier για την Λέστερ,» είπε ο Ιταλός προπονητής. Από τότε που η ξεκίνησε η σεζόν, ο Ιταλός μιλούσε για την αποφυγή του υποβιβασμού, στη συνέχεια για την κατάκτηση βαθμών «βλέποντας αυτοί που μπορούν να οδηγήσουν», αλλά πάντα έμενε μακριά από τις συζητήσεις για τον τίτλο. Παρά το γεγονός ότι ο Τζέιμι

Βάρντι, πρώτος σκόρερ με 22 γκολ, δεν θα αγωνιστεί αύριο εναντίον της Σουόνσι και θα λείψει για πρώτη φορά από ματς πρωταθλήματος της Λέστερ, μέσα στην σεζόν, ο Ρανιέρι είχε την ευκαιρία να υπενθυμίσει στους δημοσιογράφους ότι ο χαρακτηρισμός του αουτσάιντερ είχε ήδη επιτευχθεί. «Γεια σας, είμαστε στο Champions League,» αναφώνησε ο Ιταλός. « Είναι φανταστικό, Καταπληκτικό. Είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Απίστευτο. Και τώρα πάμε αμέσως να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο, με όλη μας τη δύναμη, όλη την καρδιά μας, την ψυχή μας, τα πάντα. Χρειαζόμαστε οχτώ βαθμούς και είμαστε πρωταθλητές, και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αυτό,» αναφώνησε, με τους δημοσιογράφους να επευφημούν την πολυαναμενόμενη αναγνώριση». Επιτέλους.

Η Λέστερ είναι πέντε βαθμούς μπροστά από την Τότεναμ, που το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αλλά ο Ρανιέρι είπε ότι μιλώντας στους παίκτες του, ξεκαθάρισε ότι βρίσκεται στα χέρια τους. «Εχω μιλήσει στους παίκτες μου. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσουμε,» είπε. «Πιστεύω. Πάντα πιστεύω. Είμαι θετικός άνθρωπος. Αν Τότεναμ πάει πάνω από μας, συγχαρητήρια. Αλλά εγώ προτιμώ να μείνω πέντε πόντους ψηλότερα». Ο επιθετικός της Τότεναμ Χάρι Κέιν είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και η ομάδα του διέλυσε την Στόουκ (0-4) τη Δευτέρα, μειώνοντας το χάσμα από την κορυφή.Ο Ρανιέρι δεν είχε παρακολουθήσει εκείνο το παιχνίδι, γιατί γνωρίζει ότι η Τότεναμ μπορεί να κερδίσει όλα τα εναπομείνοντα παιχνίδια της. «Νομίζω ότι θα κερδίσει. Αλλά και εμείς κερδίσουμε. Και τότε ... αν κερδίσουμε τον τίτλο, είναι απίστευτο». Θα λείψει ο Βάρντι, αλλά ο Ιταλός δεν δείχνει να ανησυχεί. «Δεν έχω άλλον σαν τον Βάρντι, αλλά μπορούμε νικήσουμε και χωρίς αυτόν,» τόνισε χαρακτηριστικά. Ετσι κι αλλιώς η Λέστερ φαίνεται να φέρνει στο μυαλό την Νότιγχαμ του Μπράιν Κλάφ, στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 και στις αρχές του ’80. Τότε που το 1978, στην πρώτη της σεζόν στην κορυφαία κατηγορία πήρε τον τίτλο, πριν κατακτήσει την Ευρώπη, αμφισβητώντας τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα