Yπό έλεγχο η πυρκαγιά σε πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας

Πολιορκητικό κλοιό γύρω από το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic» όπου το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά, προσπαθούν να κάνουν επτά πλοία που βρίσκονται στο σημείο.

Στόχος είναι να αντιμετωπίσουν τις κακές καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή, προκειμένου να γίνει η ασφαλής αποβίβαση όλων των επιβατών. Από το πλοίο, που βρίσκεται 44 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, έχουν αποβιβαστεί 150 επιβάτες στο φορτηγό πλοίο «spirit of Piraeus». Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό πλοίο και πυροσβεστικά

σκάφη, ένα από την Ηγουμενίτσα και δύο από την Ιταλία.

Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας, επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες και 55 άτομα πλήρωμα, 125 φορτηγά, 3 λεωφορεία 84 ιδιωτικά αυτοκίνητα, 3 αυτοκινούμενα και μία μηχανή.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι σε επικοινωνία με τον Ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενη στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά τα ξημερώματα.«Eίναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση» τόνισε η κ. Βούλτεψη προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως από τους αρμόδιους υπουργούς. «Έχει ήδη επικοινωνήσει με τον ιταλό ομόλογό του Ματέο Ρέντσι. Είναι σε ανοικτή γραμμή» ανέφερε.

Πηγή ΑΜΠΕ. Φωτογραφίες protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα