Πυρά Μαρκίδη κατά Κεντρικής Τράπεζας

Πυρά κατά της Κεντρικής Τράπεζας για τον χειρισμό της υπόθεσης που αφορά το υποκατάστημα της FBME στην Κύπρο, εξαπέλυσε ο δικηγόρος της τράπεζας Αλέκος Μαρκίδης.

O κύριος Μαρκίδης χαρακτήρισε αυθαίρετη την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να θέσει υπό εξυγίανση την FBME,

υποδεικνύοντας ότι η αρμόδια υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών ουδέποτε υπέδειξε κάτι τέτοιο.

Ο κύριος Μαρκίδης μιλώντας στο Σίγμα είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα είχε αποφασίσει από την πρώτη στιγμή να διαλύσει την τράπεζα. Χαρακτήρισε επίσης παράνομο το διορισμό του Ειδικού Διαχειριστή της FBME και υπογράμμισε ότι η Κεντρική Τράπεζα ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της FBME η οποία πλέον δεν θεωρείται πιστωτικό ίδρυμα.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, η νομοθεσία δεν επιτρέπει στην Κεντρική Τράπεζα να θέσει Ειδικό Διαχειριστή σε μη πιστωτικό ίδρυμα.Ο κύριος Μαρκίδης έκανε λόγο για κλασσική περίπτωση αυθαίρετης άσκησης εξουσίας.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας, Γιάγκος Δημητρίου μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο κατηγόρησε τον κ.

Μαρκίδη και τους πελάτες του για παραπληροφόρηση, ψεύδος και λασπολογία.

Ο κ.Δημητρίου είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα πήρε τα πρώτα μέτρα για την FBME, το 2014, όταν η τράπεζα είχε χαρακηριστεί από την υπηρεσία του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, ως ίδρυμα πρώτιστης ανησυχίας. Η FBME, πρόσθεσε, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών, είχε αποκοπεί από τις αγορές και δεν μπορούσε να διεξάγει τραπεζικές εργασίες.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι δεν έλαβαν καμιά προειδοποίηση και πλήρωσαν το τίμημα κατάχρησης εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα