Πυρά κατά του Υπουργού Παδείας από την Ειρήνη Χαραλαμπίδου

Πυρά κατά του Υπουργού Παιδείας από την βουλευτή του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου για νέο βόλεμα.

Επικαλούμενη την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας για τα πεπραγμένα του Υπουργείου Παιδείας για το έτος 2015, κάνει λόγο για μυστηριώδη ανάθεση νομικών υποθέσεων σε τέως Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Στη έκθεση, λέγει, καταγράφεται ότι ο τρόπος που ανατέθηκαν οι υποθέσεις δεν είναι νόμιμος και ότι έγινε χωρίς άδεια του Γενικού Εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε η βουλευτής του ΑΚΕΛ

Ειρήνη Χαραλαμπίδου, «τώρα τι να πούμε ότι το Υπουργείο Παιδείας βαδίζει στην ίδια πεπατημένη; Ήταν το βόλεμα της δασκάλας αν θυμάστε στις Βρυξέλλες όπως καταγράφηκε σε έκθεση του Γενικού Ελεγκτή μετά από δικό μας αίτημα για διερεύνηση και αποδείχθηκε για πρώτη φορά να γίνεται ρουσφέτι τώρα έχουμε άλλο βόλεμα».

Το θέμα τέθηκε στην επιτροπή ελέγχου της Βουλής με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να επισημαίνει ότι η ανάθεση έγινε χωρίς οποιαδήποτε διαδικασία, αλλά μέσω τηλεφώνου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Παιδείας εξήγησε ότι η συγκεκριμένη Εισαγγελέας επιλέχθηκε λόγω της εξειδίκευσης και της εμπειρίας της. Δεν ήταν γνωστή κανενός. Η εργασία που της ανατέθηκε ήταν μικρής εμβέλειας και έγινε στην χαμηλότερη τιμή που προβλέπει η νομοθεσία.

Απαντώντας ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, υπέδειξε, ότι δεν υπάρχει καμία πρόνοια στη νομοθεσία αναφορικά με το κόστος νομικής αρωγής.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Γενικός Ελεγκτής στην έκθεση του για την τοπική αυτοδιοίκηση, συστήνει μείωση του αριθμού των σχολικών εφορειών καθώς όπως επισήμανε στο παρελθόν δεν υπήρχε σχεδόν κανένας έλεγχος τους.

Όπως είπε ο κ. Μιχαηλίδης, «ήταν ξέφραγο αμπέλι τα θέματα σχολικών εφορειών. Υπάρχουν ήδη παραδείγματα σχολικών εφορειών που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια για διάφορες υποθέσεις».

Είναι καιρός, τόνισε, πολιτεία και βουλή να δουν το θέμα με τον τεράστιο αριθμό μικρών οντοτήτων που δημιουργούν μεγάλη γραφεικοκρατία και προβλήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα