Πυρά κατά Γενικού Εισαγγελέα στην κηδεία Κ. Παπακώστα

Το απόγευμα έπεσε η αυλαία της ζωής ακόμη ενός πολιτικού ανδρός. Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον πρώην υπουργό άμυνας Κώστα Παπακώστα ο οποίος απεβίωσε την περασμένη Δευτέρα ως κατάδικος, κρατούμενος, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ολομέτωπη επίθεση κατά του Γενικού Εισαγγελέα, τον οποίο η οικογένεια καταδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο για το θάνατο του Κώστα Παπακώστα στο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν τα τελευταία χρόνια.

Με τιμές πρώην κρατικού αξιωματούχου, ο πρώην υπουργός

άμυνας Κώστας Παπακώστας οδηγήθηκε το απόγευμα στην τελευταία του κατοικία. Η σορός του, οδηγήθηκε συνοδεία μελών της τροχαίας στον ιερό ναό της του θεού Σοφίας όπου στις 4 ψάληκε η νεκρώσιμος ακολουθία προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου.

Άγημα και φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς απέδωσαν τις πρέπουσες τιμές κατά την άφιξη της σορού.

Στην κηδεία παρέστησαν όλοι οι αρχηγοί κομμάτων, πρώην υπουργοί, βουλευτές, στελέχη του ΑΚΕΛ πρώην και νυν κρατικοί αξιωματούχοι. Τον πρόεδρο της δημοκρατίας εκπροσώπησε ο υπουργός άμυνας Χριστόφορος Φωκαϊδης ενώ επικήδειο εκφώνησε ο προεδρεύων της δημοκρατίας, πρόεδρος της βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα μετά το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του αδελφού του εκλιπόντος και πρώην αρχηγού αστυνομίας. Ο Ιάκωβος Παπακώστας χαρακτήρισε ανεμοδαρμένη την πορεία της ζωής του Κώστα Παπακώστα, εξαίροντας το έργο του, ενώ την ίδια ώρα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γενικού Εισαγγελέα, τον οποίο η οικογένεια καταδεικνύει ως κύριο υπεύθυνο για τον θάνατο του Κώστα Παπακώστα, στο δημόσιο νοσηλευτήριο.

Στην ομιλία του ο Ιάκωβος Παπακώστας αναφέρθηκε στα 2 περιστατικά που επισυνέβησαν την 11η Ιουλίου και που σημάδεψαν για πάντα τη ζωή του Κώστα Παπακώστα. Η πρώτη το 1996 όταν η μονάκριβη του κόρη βρήκε τραγικό θάνατο εν ώρα καθήκοντος και δεύτερη η φονική έκρηξη στο Μαρί το 2011, υποστηρίζοντας ότι η καταδίκη του αναζητούσε εξιλαστήριο θύμα.

Έφυγε με παράπονα, υποστήριξε ο Ιάκωβος Παπακώστας και του υποσχέθηκε καλή αντάμωση.

Μετά το πέρας της νεκρώσιμου ακολουθίας, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθως συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν τον Κώστα Παπακώστα στην τελευταία του κατοικία.

Keywords
Αναζητήσεις
iacovos papacostas
Τυχαία Θέματα