«Πυρ ομαδόν» κατά του Μπλάτερ

«Σεισμό» έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, η σύλληψη υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA, έπειτα από επιχείρηση του FBI σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζυρίχης. Νυν και πρώην στελέχη της FIFA συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν -μεταξύ άλλων- κατηγορίες εκβιασμού, δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ολα αυτά πριν τις αυριανές εκλογές

για την προεδρία της διεθνούς συνομοσπονδίας και σίγουρα αποτελεί πλήγμα για τον νυν πρόεδρο, Σεπ Μπλάτερ, που διεκδικεί την επανεκλογή του κόντρα στον Ιορδανό πρίγκιπα, Αλί Μπιν Αλ Χουσεΐν.

Τα διεθνή ΜΜΕ και παράγοντες μεγάλων ομοσπονδιών επιτέθηκαν στον Ελβετό παράγοντα και ζητούν την άμεση παραίτηση του. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πρόεδρου της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γκρεγκ Ντάικ, ο οποίος επιτέθηκε ευθέως στον πρόεδρο της FIFA:

«Ο Μπλάτερ με δήλωση του αναφέρει πως δεν πρέπει να χαθεί η εμπιστοσύνη προς τη FIFA. Αυτό δεν γίνεται να συμβεί όσο ο ίδιος είναι στην προεδρία. Πρέπει να φύγει τώρα. Είτε να παραιτηθεί, είτε να μην εκλεγεί, είτε να βρούμε μια τρίτη λύση. Η ζημιά που έχει γίνει είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί με εκείνον στην κορυφή, συνεπώς η UEFA πρέπει να τον εξωθήσει στην αποχώρηση.»

Στο μεταξύ και μεγάλες εφημερίδες ζητούν την παραίτηση του Μπλάτερ. Ενδεικτικό είναι το πρωτοσέλιδο της γερμανικής «Bild» η οποία αναφέρει: «Μπλάτερ, εξαφανίσου! Η FIFA κλονίζεται από μεγάλο σκάνδαλο, αλλά ο πρόεδρός της κάνει σαν να μη γνώριζε τίποτα. Παραιτηθείτε, επιτέλους, κύριε Μπλάτερ

Από την πλευρά της η βρετανική «Telegraph» αναφέρει στην πρώτη της σελίδα: «Το παιχνίδι τελείωσε! Η FIFA θα λογοδοτήσει μετά την αποκάλυψη του FBI για δεκαετίες διαφθοράς από τους πιο ισχυρούς άνδρες στο χώρο του ποδοσφαίρου», ενώ η «Sun» τονίζει: «Σήψη Μπλάτερ! Η Αγγλία θέλει να φύγει ο τύραννος της FIFA. Τώρα θέλουμε το Μουντιάλ του 2018.»

Ο Μπλάτερ είναι στη «γωνία» και βρήκε συμπαραστάτη μόνο από την ασιατική συνομοσπονδία ποδοσφαίρου (AFC). Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η AFC εκφράζει την απογοήτευση και λύπη της για τα χθεσινά γεγονότα, αλλά επαναλαμβάνει πως εμμένει στην απόφασή της να υποστηρίξει τον Σεπ Μπλάτερ, ενώ αντιτίθεται σε κάθε πιθανή αναβολή των εκλογών της FIFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα