Πτώση Μετεωρίτη: Στα πρωτοσέλιδα του κόσμου η Κύπρος

Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της πτώσης μετεωρίτη σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Συγκεκριμένα το "New York Times" έγραψε ότι η μπλε λάμψη εικάζεται ότι είναι μετεωρίτης. Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρει στο δημοσίευμα ότι είδαν μια μπλε λάμψη και κάλεσαν αμέσως την αστυνομία.

Το Associated Press,

από την άλλη, επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Γεωλογικής Υπηρεσίας, Ιορδάνη Δημητριάδη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για πτώση του μετεωρίτη στη γη αλλά και ότι πιθανότατα να εξαϋλώθηκε πλήρως στον ουρανό.

Το "The Hindu" αναφέρει μια μπλε λάμψη αναστάτωσε τους κατοίκους της Κύπρου και ότι οι Αρχές αναζητούν απομεινάρια μετεωρίτη.

Το αστρονομικό site "Psys Org" σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πρωτάκουστο γεγονός για τα Κυπριακά δεδομένα.

Σημειώνεται ότι, σαράντα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα σε διάφορα σημεία της Κύπρου εμφανίστηκε μία μπλε λάμψη η οποία κινητοποίησε τις Αρχές και προκάλεσε πανικό στο κοινό.

Στην άποψη ότι πρόκειται για μετεωρίτη συγκλίνει και ο Αστροφυσικός Χρύσανθος Φάκας, όπως δήλωσε στο SigmaLive. «Υπήρχε έντονη λάμψη χωρίς φλόγες, σύμφωνα με τα όσα συνέλεξα», αναφέρει ο κ. Φάκας.

Όπως σημειώνει, τέτοια φαινόμενα είναι πιθανά αυτή την περίοδο στην Κύπρο, αφού δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η περιοχή μας εξήλθε από έναν κομήτη. Ο κ. Φάκας συμπλήρωσε ότι αυτή η περίοδος ξεχωρίζει για τέτοια φαινόμενα, λόγω και του φαινομένου των Περσείδων.

Keywords
Τυχαία Θέματα