ΠτΔ προς δήμους: «Στόχος δεν είναι η αφαίρεση εσόδων»

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έστειλε σαφέστατο μήνυμα από τη Λεμεσό προς όλους τους Δήμους και κοινότητες σχετικά με την κατάργηση του φόρου ακίνητης περιουσίας από τις Τοπικές Αρχές και την ενιαία καταβολή του φόρου με συγκεκριμένο τρόπο, όπως εξαγγέλθηκε, για ένα τοις χιλίοις.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, «απώτερος στόχος της Κυβέρνησης δεν είναι να αφαιρέσει τα έσοδα που ήταν περίπου 14 εκ. ευρώ από το σύνολο των Δήμων και των Τοπικών Αρχών, αλλά αντίθετα,

και μέχρι να λειτουργήσει το σύστημα, να επιστρέφει στους Δήμους 15 εκ. ευρώ, δηλαδή να αυξήσει τη συνεισφορά προς τους Δήμους και να μεταφέρει από την τροποποίηση του Νόμου για εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το σύνολο του φόρου ακίνητης περιουσίας στις Τοπικές Αρχές».

Θετικό πρόσημο στην εξαγγελία της κυβέρνησης βάζουν ΚΕΒΕ και εκτιμητές ακινήτων

Επισημαίνεται ότι η επιβολή φορολογικού συντελεστή 1 τις χιλίοις στις τιμές της τελευταίας γενικής εκτίμησης, με έκπτωση 10% για έγκαιρη πληρωμή και με πλήρη απαλλαγή όσων φορολογιών δεν υπερβαίνουν τα 25 ευρώ ανά ιδιοκτήτη, ρύθμιση που απαλλάσσει περίπου το 12% των ιδιοκτητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα