ΠτΔ: Κάλεσε όλους σε συστράτευση για επίλυση του Κυπριακού

"Αυτή την κρίσιμη ώρα να δώσουμε όλοι τα χέρια, να αφήσουμε τους εγωισμούς ή τους τακτικισμούς, να αφήσουμε μακριά από την καθημερινή μας ημερήσια διάταξη τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια την εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του ΔΗΣΥ απευθυνόμενος στα πολιτικά κόμματα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης κάλεσε όλους να αφήσουν τα μεγάλα και εύκολα λόγια και συνθήματα και αυτή την ώρα που

διεξάγεται ένας διάλογος για επανένωση της πατρίδας μας να συστρατευθούν γύρω από ένα κοινό στόχο.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδης είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας που θα διασφαλίζει το μέλλον και του Κυπριακού Ελληνισμού και των Τουρκοκυπρίων, "όχι για μας αλλά τουλάχιστον για τις μέλλουσες γενιές".

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης μεταξύ παλιών ηγετικών στελεχών και φίλων του κόμματος, ο κ. Αναστασιάδης δε δίστασε να δηλώσει περήφανος για τη συνεισφορά του κόμματος στον τόπο τα 40 χρόνια της παρουσίας του.

"Κατά τη 40χρονη πορεία μας είχαμε γευτεί χαρές, αλλά και λύπες, αυτή είναι η πολιτική ζωή. Η ουσία παραμένει μια: ποτέ δεν αποστατήσαμε από τις αρχές και αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Ποτέ δεν παρασπονδήσαμε, ποτέ δεν ήμασταν η πρόκληση του όποιου κακού σε αυτόν τον τόπο. Αντίθετα, συνεισφέραμε μέσα από τη συμφιλίωση, να δημιουργηθούν πραγματικές συνθήκες δημοκρατίας", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επανέλαβε τη θέση ότι από τη μέρα που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου, επανήλθε η αξιοπιστία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, του κράτους και όσων έχουν ανάγκη το κράτος, με την καθιέρωση ενός κράτους πρόνοιας. Συνέχισε λέγοντας ότι κατάφεραν να εμπεδώσουν την αξιοκρατία και δημιούργησαν συνθήκες ευημερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα