ΠτΔ: Ασχολίαστη η αποκάλυψη Σιζόπουλου

Δεν θέλησε να σχολιάσει τις αιχμές του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του κ. Σιζόπουλου, ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπονόμευσε πρώτος το Εθνικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε «Δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτό το θέμα».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συζήτησης

με τον τ/κ ηγέτη και τον κ. Έιντε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει οι συναντηλήψεις σταδιακά να μετατρέπονται σε συγκλίσεις και θα συνεχίσουμε βεβαίως με τον ίδιο εντατικό τρόπο τις συνομιλίες προκειμένου να πετύχουμε αυτά που θα ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και της μιας αλλά και της άλλης των κοινοτήτων”.

Ερωτηθείς ποια κεφάλαια συζητήθηκαν σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έχουμε καλύψει σωρεία θεμάτων που αφορούν τα υπό συζήτηση θέματα και δεν εξαιρέσαμε κανένα πλην, βεβαίως, των εδαφικών αναπροσαρμογών και των εγγυήσεων». Αναφορικά με το αν έχει θέσει σήμερα το θέμα της Μόρφου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «έχουμε συζητήσει για όσα άπτονται του κυπριακού προβλήματος και δεν εξαιρέσαμε κανένα θέμα το οποίο ευαισθητοποιεί τη μια ή την άλλη πλευρά».

Σε ερώτηση αν θα έρθει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ντόναλντ Τουσκ στην Κύπρο, ο Πρόεδρος είπε ότι «ενδέχεται να έρθει ενδέχεται να μην έρθει».

Ερωτηθείς ποιο είναι αυτό που πρέπει να κάνει η Τουρκία για να αρθούν τα βέτο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ, ο Πρόεδρος απάντησε «να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της όπως αυτές προκύπτουν μέσα από το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο».

Κληθείς να αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στο θέμα αυτό, ο Πρόεδρος είπε ότι «νομίζω ότι δεν χρειάζεται πιο συγκεκριμένα, τα διαλαμβάνει το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο ή ακόμα το Πρωτόκολλο της Άγκυρας». Ερωτηθείς αν κάτι τέτοιο θέσει σε αμφιβολία τη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία, ο Πρόεδρος είπε ότι «αυτό δεν είναι πρόβλημα δικό μας γιατί ουδέποτε ερωτηθήκαμε. Εκείνοι που έθεσαν το θέμα ας αναλάβουν να υποχρεώσουν την Τουρκία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, είτε με βάση το Πρωτόκολλο της Άγκυρας είτε με βάση το Διαπραγματευτικό Πλαίσιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα